İRADEYE SAYGI YÜRÜYÜŞÜ BATMAN'A ULAŞTI

İRADEYE SAYGI YÜRÜYÜŞÜ BATMAN'A ULAŞTI

Yaşam Yayın: 03 Temmuz 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 03.07.2024 22:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Hakkari Belediyesine kayyım atanmasına karşı başlatılan “İradeye Saygı Yürüyüşü”nde yer alanlar, Batman'a ulaştı. Yürüyüşçüler kent girişinde bulunan Xincika köyünde alkış, slogan ve zılgıtlarla karşılandı.  Buradaki kitle ardından kent merkezine geçti.  Yürüyüşe DEM Parti Milletvekilleri Çiçek Otlu, Ceylan Akça Çupolo, Mehmet Rüştü Tiryaki,  Tevgera Jinên Azad (TJA),  Barış Anneleri Meclisi, DEM Parti, DBP Batman İl Örgütleri, Batman Emek ve Demokrasi Platformu katıldı.    

''NEFESİMİZ YETTİĞİNCE KAYIMLARA KARŞI DİRENECEĞİZ''

Kürt halkının, iradesine saygı duyulması için alanlarda olduğunu kaydeden DEM Parti Batman Milletvekili  Mehmet Rüştü Tiryaki, Türkiye'nin her yerinden halkımızı sevgi ve saygı ile selamlıyoruz. Buraya gelen halkın tek bir mesajı var. İradeye saygı gösterilmesi. Seçilmiş belediye başkanların yerine kayyım atanmasını, gayri meşru rejimi yok sayacağız. OHAL döneminde yapılan KHK’leri tanımıyoruz, meşru değildir dedi.   Tiryaki, ''Anayasada hiç bir belediye başkanın suç nedeniyle görevden uzaklaştırılamaz, hiç bir arkadaşımız hukuk dışı hareket ettiği için görevinden alınmadı. OHAL döneminde kayyım rejiminin temelini oluşturdular. Türkiye kalıcı bir OHAL rejimiyle yönetilmektedir. Anti demokratik uygulamaların hepsi OHAL döneminde koyulan kanunlardır. Türkiye OHAL ile yönetiliyor. Türkiye'deki demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri kayyım rejimini tanımıyor. Türkiye'nin her yerinde kayyuma karşı oturma eylemleri yapıldı. Nefesimiz yettiğince kayyımlara karşı direneceğiz, bu rejim sona erene kadar mücadelemiz sürecek” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.