‘İMARA SEVİNMEDİK’
Batman'da yeni imar alanlarının açılmasıyla hareketlenen Çamlıtepe ve Aydınkonak (Korik ) caddesi üzerindeki bazı işyerleri sahipleri ve besiciler imara sevinmediklerini söylediler.
“ARSAMIZ KESİNTİLERE UĞRAYACAK”
Bir süre önce yapılan imar çalışmaları sonucunda Çamlıtepe, Aydınkonak, Bayındırlık mahallesi, Siirt çevre yolu ile Hasankeyf yolu üzerindeki Akça köyünde çalışmalara start verilerek konut yapımının önü açılarak bu bölgelerdeki bir çok alana altyapı ve yol çalışmalarına başlanmıştı. Aydınkonak Mahallesi Korik Caddesi üzerindeki bazı işyerleri ve besicilik yapan bazı aileler, imarın açıldığına sevinmediğini dile getirdiler. Bazı işyerleri sahipleri cadde genişlemesi nedeniyle her iki taraftan 5'er metrekarenin geri çekildiğine dikkat çekerek bunun daha da geri çekileceği konusunda uyarıldıklarını, sokak çalışmaları sonucunda işyerlerine ait alanlarının daha da daralacağına ve kendilerine başka alanlarda da yer bulamadıklarını ifade ettiler. Korik caddesi üzerinde 29 yıldan beri ailesiyle birlikte besicilik yaptığını belirten Murat Kanar, ''1990'lı yıllarda Batman ilçe statüsünde iken çiftlik ruhsatlı 9999 metrekarelik bu alanı Siirt İl Tarım Müdürlüğü’nün ruhsatlı izniyle satın aldık. Bu alanda 25 aile besicilikle uğraşmaktayız. İmar durumundan ve caddenin genişlemesiyle bazı ahırlarımızı bozmak zorunda kaldık. İmara giren arsamız kesintilere uğrayacak. Kısacası imara sevinmedik'' dedi.
“İŞ YAPAMAZ HALE GELDİK”
Batman'ın değişik semtlerinde hayvancılık yapan besiciler sıkıntıda olduklarını belirttiler. 1991 yılından bu yana Batman'da besicilik yapan Kanar ailesi, yem ve girdi fiyatlarından ötürü para kazanamadıklarını ifade ettiler. Körük mahallesinde besicilik yaptıkları alanda 1000 küçükbaş ve 1000 büyükbaş hayvan beslediklerini, son dönemlerdeki yem fiyatlarına gelen zamlardan ötürü artık iş yapamaz hale geldiklerini bir sezon boyunca bir besili hayvana yaklaşık olarak 1300 ile 1400 TL masraf yaptıklarını ve bu hayvanı 1500 TL'ye zor sattıklarını belirttiler. Batman ve bölgesindeki besiciler, hayvanlarını Batman, Diyarbakır, Gaziantep ve Hatay illerinin yanı sıra Türkiye'nin bir çok ilinde alıcı bulduklarını da söylediler.