Ilısu’da bu yıl su tutulacak

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında su tutma işleminin başlayacağı belirtilen Ilısu barajında su tutma işlemi bur türlü gerçekleştirilemedi.

Yaşam Yayın: 28 Ocak 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 28.01.2019 14:38:20
Editör -
Okuma Süresi: 30 sn.
Google News

Ancak DSİ Genel Müdürlüğü Barajlar ve Hidroelektrik Santraller Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, Ilısu Barajı ve HES projesinde 2019 yılında su tutulacağı belirtildi. Ilısu Barajında bulunan batardo kapaklarının Dicle Barajı için kaldırılma çalışmasının yapıldığı belirtilen açıklamada, “Kapakların kaldırılma işlemi başarı ile tamamlanmış ve Dicle Barajında sorunsuz bir şekilde monte edilmiştir. Ilısu Barajı ve HES projesinde 2019 yılında su tutulacaktır” denildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.