‘İkinci bebeğimin de ölmesine izin vermeyin’

‘İkinci bebeğimin de ölmesine izin vermeyin’

Yaşam Yayın: 12 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 12.09.2023 10:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

SMA'lı ailenin çilesi. 26 aylık Umut Ayaz bebek, yakalandığı amansız hastalıkla boğuşurken, annesi, dedesi ve ninesi Umut bebeğin tedavisi için gerekli olan 2 milyon 200 bin doları toplamak için gece-gündüz demeden yağmur ve sıcağa aldırış etmeden yardım toplamaya devam ediyor.

ZAMAN GİTTİKÇE DARALIYOR

Batman Valiliği'nin izni ile Gülistan Caddesi ve Turgut Özal Bulvarında kurdukları stantlarla 20 ayda sadece ihtiyaç olan paranın yüzde 14'ünü toplayabildiler. Dinçer ailesinin büyüğü İsmet Dinçer, “Umut bebeğimizden  önce 2016 yılında yine aynı kızımın dünyaya gelen Hira Nur bebeğinde tedavisini sağlayamadığımız için 20 aylık iken kaybettik. İkinci torunum ve tüm ailemizin Umudu olan 'Umut' bebeği de kaybetmek istemiyoruz. Zamanımız gittikçe daralıyor. Batman Valiliği'nin sadece Batman kent merkezinde yardım toplamamız bizi bu işte geciktiriyor. Batman dışından Batman'a gelip yardım toplayan SMA'lı aileler var, ama biz kent dışına çıkamamaktayız. Sayın Valimizin bize bu konuda izin vermesini istiyoruz. Çünkü gerekli olan paranın sadece yüzde 14'ünü toplayabilmişiz. Buna sosyal medya aracılığıyla gelen yardımlar da dahildir. Eğer böyle devam ederse ne yazık ki biz gerekli olan parayı 10 yılda bile toplayamayacağız. Bu da Umut bebeği kaybetme anlamına geliyor'' dedi. Yeni Mahallede ikamet eden acılı dede İsmet Dinçer (53), 23 aylık bebek Umut'un iki yılda 3 kez kalp krizi geçirdiğini de vurguladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.