iHD’den Seçim Deklarasyonu

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi , 24 Haziran seçimleri ile ilgili deklarasyon yayınladı.

Gündem Yayın: 31 Mayıs 2018 - Perşembe - Güncelleme: 31.05.2018 14:47:12
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İHD yayınladığı açıklamasında, YSK’nın seçim uygulamalarına dikkat çekti. YSK tarafından 144 bin yurttaşın oy kullandığı sandıkların başka bölgelere taşınması kararı yurttaşları mağdur edecek şekilde oy kullanma haklarını engelleyici bir karar haline gelmiştir. Batman ilinde yaklaşık olarak 27 bin 245 yurttaş bu karardan etkilenecektir. Bu karar seçim günü yurttaşların yanlış okullara gitmesine ya da uzak yere taşınan sandıklara ulaşamamasına sebebiyet verecektir.

Ayrıca tüm partilerin ve adayların eşit ve özgürce propaganda yapması gerekmektedir. Cumhurbaşkanlığı seçilme şartlarını sağlayan ve YSK tarafından da bu koşulları sağladığı ilan edilen HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş hakkında kesinleşen hiçbir mahkûmiyet kararı olmadığı halde Edirne cezaevinde tutuklu bulunmaktadır. Selahattin Demirtaş’ın biran önce serbest bırakılması gerekmektedir.

İHD Batman Şubesi “Bizler de 24 Haziran Seçimlerindeki hak ihlallerini ve seçim güvenliğini izleyeceğimizi deklare ediyoruz.” denildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.