HASANKEYF'TE TERZİLER BİR ARADA

HASANKEYF'TE TERZİLER BİR ARADA

Yaşam Yayın: 11 Nisan 2023 - Salı - Güncelleme: 11.04.2023 09:03:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yeni yerleşim alanına taşınan tarihi kent Hasankeyf'te terziler bir arada. Kent çıkışında kurulan çarşıda bulunan terziler 4 yıldan bu yana hizmet veriyorlar.

“HEPİMİZİ AYNI KİŞİ YETİŞTİRDİ”

Kent çıkışında bulunan meslektaşlar işlerinden memnun olduklarını dile getirdi. Terzi Murat Durgun, ''Eski yerleşim alanımız Hasankeyf'in sular altında kalmasının ardından terzilere yapılan bu çarşıda esnaf arkadaşlarımızla mesaimizi geçirmekteyiz. Hem ilçe merkezi, hem de civar köylere hizmet vermekteyiz. Ana yola yakınlığımızdan dolayı güzergahta bulunan bir çok yerleşim yerlerindeki vatandaşlar da ihtiyaçları için işyerlerimize uğramakta. İşerimiz şu ana kadar iyi gitmekte'' dedi. Hasankeyf Terziler Çarşısında bulunan 7 terzihane ustasının Mehmet Zeki Durgun tarafın yetiştirildiği öğrenildi. Çarşıdaki terzi esnaflar, “Yıllar öne eski Hasankeyf yerleşkesinde terzilik yapan ve bir süre önce vefat eden Mehmet Zeki Durgun hepimizi yetiştirdi ve meslek sahibi yaptı. Kendisini rahmetle anıyoruz” dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.