YÜZ YÜZE EĞİTİM SEVİNCİ

Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okulların tamamı, köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde tüm ilkokul ve ortaokullar ile tüm bağımsız anaokulu ve özel eğitim anaokullarında yüz yüze eğitim çalan ders zili ile başladı.

Eğitim Yayın: 16 Şubat 2021 - Salı - Güncelleme: 16.02.2021 11:34:12
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okulların tamamı, köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde tüm ilkokul ve ortaokullar ile tüm bağımsız anaokulu ve özel eğitim anaokullarında yüz yüze eğitim çalan ders zili ile başladı. Yüz yüze eğitime başlayan okulları ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, öğrencilerin sevinçlerine ortak oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, öğrencilerle bir süre sohbet edip 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin hayırlı olmasını diledi. Mutlulukları gözlerinden okunan minik öğrenciler; okullarını, öğretmenlerini ve arkadaşlarını çok özlediklerini ifade ettiler.  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri yüz yüze eğitime başlayan okulları ziyaret ederek öğrencilerin mutluluklarına ortak oldular. "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu" uyarınca, köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde bulunan okullarımızdaki tüm alanlarda öğrenciler arasında 1-1,5 metre sosyal mesafe sağlanacak şekilde kapasite düzenlemeleri gerçekleştirildi. Yüz yüze eğitime başlayan tüm okulların ihtiyaç duydukları dezenfektan, sabun gibi temizlik malzemeleri okullarımıza ulaştırılarak öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunuldu. Bakanlığın açıkladığı eğitim takvimine göre 1 Mart'tan itibaren şehir merkezlerinde eğitim veren ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak. Ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında da 1 Mart'tan itibaren yüz yüze eğitime başlanacak. Liseler yeni eğitim öğretim dönemine uzaktan eğitimle başladı, 1 Mart itibarıyla seyreltilmiş sınıf uygulamasıyla 12. sınıflarda yüz yüze eğitime geçilecek. İlkokul, ortaokul ve İmam Hatip Ortaokullarındaki yüz yüze ve uzaktan eğitimlerde bir ders 30 dakika, teneffüsler ise onar dakika olacak. Yüz yüze eğitim için çocuğunu okula göndermek istemeyen veliler, okul müdürlüklerine yazılı başvuru yapabilecek. Yüz yüze eğitime gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.