Yaya geçitlerinde ‘kırmızı çizgi’ dönemi başladı

İçişleri Bakanlığı trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Artık ışıksız yaya geçitlerinde kırmızı çizgiler de yer alacak.

Gündem Yayın: 30 Mart 2021 - Salı - Güncelleme: 30.03.2021 19:35:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İçişleri Bakanlığı trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Artık ışıksız yaya geçitlerinde kırmızı çizgiler de yer alacak. Tüm Türkiye de olduğu gibi Batman'da Batman Valisi Hulusi Şahin'in katılımıyla Belediye önündeki yaya geçidinde ‘yayalar kırmızı çizgimizdir’ etkililiği gerçekleştirirdi. Vali Şahin, yaya geçidinin bir şeridini kırmızıya boyadı. Vali Şahin, "Türkiye'nin tüm illerinde ve ilçelerinde yayalar kırmızı çizgimizdir etkinliği yapıyoruz. Yaya geçitlerinde yayaların geçiş üstünlüğü konusunda hassasiyetimizi bir kere daha ilan ediyoruz. Bu husus bizim için kırmızı çizgidir. Bu sembolize etmek üzere de yaya geçitlerimizin bir şeridini kırmızıya boyadık. İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Türkiye'nin her yerinde bu uygulamayı yapıyoruz. Bu, modern gelişmiş ülkelerde yıllardır uygulanan, bizlerde gittiğimiz zaman gıpta ederek gördüğümüz bir uygulamaydı. Artık Türkiye'de de yasal zemin oluştu ve yaklaşık iki yıldır da bunu uyguluyoruz ve gün geçtikçe de hem yayalarımızın hem de sürücülerimizin bunu içselleştirmeye başladığını memnuniyetle görüyoruz. Sizlerin aracılığıyla tekraren söylüyorum, yayalarımıza seslenmek istiyorum, ışık olan yerlerde, ebetteki ışığa uyuyacağız. Işık olmayan yerde yaya geçitlerini gördüğümüz yerde artık yol bizimdir, Yaya olarak biz o yoldan geçeceğiz. Sürücülerimizde yaya geçitlerinin olduğu yerde kaldırımda yayayı gördükleri zaman duracaklar ve yayalara yol verecekler. Bu hem yasal zorunluluk, hem de medeniyetin gereğidir" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.