‘Tam kapanmada, öğretmen ve öğrenciler aşılansın’

Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Nureddin Şimşek, yüz yüze eğitimin başladığı 1 Mart 2021 tarihinden önce eğitimcilerin aşılanması yönündeki taleplerinin kabul görmediğini ve bu nedenle birçok eğitimcinin salgına yakalandığını belirtti.

Gündem Yayın: 06 Mayıs 2021 - Perşembe - Güncelleme: 06.05.2021 22:20:11
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Önlemler alınmadığı için yüz yüze eğitim sürecinde onlarca eğitim emekçisi ve öğrencinin  virüs kaptığını ifade eden Şimşek, “Bu yüzden tam kapanma sürecinde  tüm eğitimcilerin aşılanması gerekir. Kamu oyunu yansıyan açıklamalarda tam kapanmadan sonra, okullarda yüz yüze eğitimin yapılacağı ve ikinci dönem sınavlarının da  yapılacağı belirtilmektedir. Öncelikle belirtmek gerekir ki öğretmenlerinin ,diğer okul çalışanlarının ve öğrencilerinin tamamı aşılanmadan bu şartlar altında yüz yüze sınavların yapılması doğru değildir. Bakanlığın böyle bir çalışması varsa, kesinlikle uygun koşullar sağlanana kadar sınavlar ertelenmelidir. Kamuoyunun da bildiği gibi 1 Şubat 2001 Pazartesi günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında resmi ve özel tüm anasınıflarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda ve özel eğitim okul ve sınıflarında 1 Mart 2021 Pazartesi günü itibari ile yüzyüze eğitim ve başlanacağı belirtilmişti. İlimizde de 15 Şubat’ta kırsal mahallelerde, 2 Mart’tan itibaren ise kent genelindeki okullarda yüz yüze eğitime başlandı. O dönem Eğitim Sen olarak  gerekli önlemlerin alınması için yetkililere başvurularımıza  rağmen öğretmenlere aşı yapma konusunda istenilen netice alınmadı” dedi.

“YETKİLİLER VAKALARI GİZLİYOR”

Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Nureddin Şimşek, okullardaki vaka durumuna ilişkin ne İl Sağlık Müdürlüğünden ne de İl Milli Eğitim Müdürlüğünden bilgi alamadıklarını kaydederek, “Kentte onlarca öğretmenin salgına yakalandığını üye arkadaşların verdiği bilgilerle öğrendik. Yetkililerin pandemiye ilişkin yükümlülüklerinin üstünü örtmek için vakaları gizledikleri açıktır. Sorumluluklarını gizlemek için böylesi bir yola başvurduklarını belirtmek isteriz. Okullarda bulaşı oranının yüksek olduğu herkesin malumudur. Bu süreçte kentteki bazı okulların da karantinaya alındığına hepimiz çok iyi biliyoruz. Pandemide eğitimde fırsat eşitsizliğinin arttığı eğitim emekçilerin ortak tespitidir. Tam kapanma bittikten sonra yüz yüze eğitime geçilecek, yüz yüze eğitim olabilmesi için bazı şartların olması gerekir. Bunların başında öğretmenlerin ve eğitim bileşenlerinin aşılanması geliyor. Eğitimcilerin büyük çoğunluğu hâlâ aşılanmadı. Yüz yüze eğitime geçilecekse de öğrenci ve öğretmenlere de kovid-19 testi yapılmalıdır. Tedbirlerin alınmaması durumunda kentte, eğitim ve diğer alanlarda sürecin daha da kötüye gideceğini hatırlatmak isteriz. Bu vurdumduymazlık  devam edilmesi ve aşı politikasının böyle devam etmesi durumunda süreç çok daha kötüye gidecek. Vaka sayıları yeniden yükselecek. Onun için yeteri önlem alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

“UYARILAR MASADA KALIYOR”

Ekonomi ve sağlıktan sonra pandemiden en çok etkilenen alanın eğitim olduğunu belirten Şimşek, şöyle devam etti : “Eğitim alanı toplumun geleceğidir. Lütfen, yapılan uyarıları birlikte hayata geçirelim. Tüm uyarılarımıza rağmen ne İl Milli Eğitim ne de İl Sağlık Müdürlüğü bizleri bu süreçlere dahil etmedir. Oluşturulan ortak platformlar yok maalesef. Biz de bu işin bir tarafıyız. Yaptığımız tüm önlem ve uyarılar masada kalıyor. Sorunlarımızı, bilim ve ortak akılla çözmeliyiz. Tüm uyarılara rağmen yaşanacak olumsuz bir durumdan yetkililerin sorumlu olacağını belirtmek isteriz. Kentteki, yetkili devlet kurumları bu durumdan sorumlu olacaktır. Vatandaşlar ellerinden geldikçe önlem alıyor. Yurttaşlar, yaşam hakkının yanında ekmek derdindeler. Yurttaşlar, pandemiden ölmeyecek ama neredeyse açlıktan ve yokluktan hayatını kaybedecek. Bunun sorumlusu vatandaşlar değil bizleri yönetenlerdir. Şartlar böyle devam ederlerse üretimden gelen gücümüzü kullanmaktan çekinmeyiz ama böylesi bir süreçte bunları yaşamak ve yaşatmak istemiyoruz. Eğitim ve yaşam hakkı çok çok önemlidir. Ama bizleri buna mecbur bırakmasınlar. Tüm eğitim emekçilerinin sağlıklı ve güvenli çalışma koşullarının yaratılması, öğrencilerimizin sağlıklı ve güvenli eğitim hakkı ile toplumsal sağlığın korunması için mücadelemize devam edeceğiz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.