‘Sorunların temelinde adaletsizlik var’

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, beraberindeki parti heyetiyle birlikte yeni seçilen Batman Barosu Başkanı Av. Erkan Şenses’i ziyaret etti.

Gündem Yayın: 21 Nisan 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 21.04.2021 01:03:12
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, beraberindeki parti heyetiyle birlikte yeni seçilen Batman Barosu Başkanı Av. Erkan Şenses’i ziyaret etti.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SORUNU ADALET”

Ziyarette değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, “Türkiye’de hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkeleri ile yargı bağımsızlığının gerçek anlamda sağlanması için mücadele veren Baroların güçlendirilmesine ciddi düzeyde ihtiyaç var. Baroların ve dolayısıyla avukatların güçlü olması vatandaşların hak ve özgürlüklerinin güvence altında olmasıdır. Batman Barosu’nun yeni Başkanı Av. Erkan Şenses’i ve yönetim kurulunu tebrik ediyor, başarılar diliyoruz” dedi. Türkiye’de bir adaletsizlik ikliminin hakim olduğunu dile getiren DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, “Bugün ülkemizde karşı karşıya kaldığımız tüm sorunların temelinde adaletsizlik var. İnsan haklarına, düşünce ve ifade özgürlüklerine saygının gün geçtikçe kan kaybettiği bir ortamda ilerlemeden, gelişmekten, yarınlara umut olmaktan bahsetmek mümkün değildir. Ülkemizde adaleti tam olarak tesis etmek amacıyla; masumiyet karinesi, ceza sorumluluğunun şahsiliği, hukuki belirlilik, savunma hakkı, bağımsız ve tarafsız mahkemeler önünde adil yargılanma hakkı, silahların eşitliği ilkesi, suçların ve cezaların kanuniliği ilkesi ve itiraz haklarının etkin bir biçimde kullanılması hususunda hiçbir taviz verilmemelidir” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.