Sayıştay Başkanı Baş, B.Ü’nin konuğu oldu

Batman Üniversitesi Söyleşileri Programı kapsamında düzenlenen "Denetim Tarihi ve Kariyer Planlaması" konulu söyleşide Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş Batman Üniversitesi’nin konuğu oldu.

Gündem Yayın: 18 Nisan 2021 - Pazar - Güncelleme: 18.04.2021 20:05:54
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman Üniversitesi Söyleşileri Programı kapsamında düzenlenen "Denetim Tarihi ve Kariyer Planlaması" konulu söyleşide Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş Batman Üniversitesi’nin konuğu oldu. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in moderatör ve Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş konuk olduğu "Denetim Tarihi ve Kariyer Planlaması" konulu söyleşi Batman Üniversitesi twitter (@batman_univ), youtube (Batman Üniversitesi) ve webTV kanallarından canlı olarak yayınlanırken söyleşi Batman Üniversitesi personeli, öğrencileri ve vatandaşlar tarafından izlendi. Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, ilk kez Batman Üniversitesi’nin konuğu oldu Programın açılış konuşmasını yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, “Batman Üniversitesi söyleşileri kapsamında düzenlediğimiz “Denetim Tarihi ve Kariyer Planlaması” konulu söyleşimizde konuğumuz Sayıştay Başkanı Sayın Seyit Ahmet Baş’a katılımından dolayı teşekkür ederim. Sevgili öğrenciler pandemi dolayısı ile uzaktan öğretimimize devam ediyoruz. Sizlerin pandemi dönemi zamanınızı kaliteli geçirmeniz için bizlerde üniversite olarak webinarlar ile hem size hem de halkımıza açık olarak söyleşiler, paneller düzenliyoruz.  Sizlerin de en iyi şekilde istifade edeceğinizi düşünüyorum. Bugün Türkiye’nin kurumlarını denetleyen Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, ilk kez Batman Üniversitesi’nin yani sizlerin konuğu olacak. Sizlere Sayıştay’ı, denetim tarihini ve kariyer yolculuğunuzda işinize yarayacağını düşündüğüm bazı püf noktaları anlatacak” dedi. Batman Üniversitesi’ne konuk olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, “Sayıştay bağlamında Türk devletleri açısından kısaca bir tarihçe gezisi yapacağız. Son bölümde de kariyer tavsiyelerine yer vereceğiz inşallah” dedi. Bütün ülkelerde bir denetim kurumunun var olduğunu belirten Başkan Baş, “Bütçeyi kim veriyorsa, parayı veren bunun hesabını da soracak buna da bütçe hakkı diyoruz. Dolayısıyla kurumlar itibari ile merkezi yönetim tarafından, bütçeyi Türkiye Büyük Millet Meclisi veriyor. Verilen bütçe, ön görülen çerçevede harcandı mı? Yani yürütme organı bütçeyi öngörülen çerçevede harcadı mı? Harcama mevzuatı açısından bir sıkıntı var mı? Yok mu? İşte Sayıştay’ın görevi burada devreye giriyor. Harcama mevzuatı aykırılıkları bağlamındaki denetimler Sayıştay’ın yapmış olduğu denetimdir.  Biz buna hesap denetimi diyoruz” dedi. Sayıştay’ın denetim süreçlerini ve denetimin tarihçesini anlatan Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, daha sonra katılımcılara kariyer planlaması konusunda tavsiyelerde bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.