Depremde hayatını kaybeden Batmanlıların sayısı yükseliyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde büyük yıkımlara neden olan 7.7 ve 7.6'lık büyük depremler binlerce kişinin de ölümüne neden oldu.

Yaşam Yayın: 09 Şubat 2023 - Perşembe - Güncelleme: 09.02.2023 14:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde büyük yıkımlara neden olan 7.7 ve 7.6'lık büyük depremler binlerce kişinin de ölümüne neden oldu. İlk belirlemelere 10 bin üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiği büyük depremde Kahramanmaraş, Osmaniye, İskenderun, Gaziantep, Adıyaman ve Adana'da yaşayan öğrenci ve ailelerden oluşan 33 kişi Batman'a getirilerek toprağa verildi. Yaşanan felaketin ardından hayatını kaybedenlerin bazıları yaşadıkları yerde toprağa verilirken, bazılarının da Batman ve memleketi olan ilçelerde toprağa veriliyor. Büyük iki depremde ilk belirlemelere göre Gaziantep'te yaşayan ve aslen Sason ilçesinin Koçkaya (Haşter) köyünden olan Cumali Soylu, Güldem Soylu, Bayram Çelik, M. Ali Çelik, Ebru Çelik, Fadile Çelik, Savaş Çelik, Yıldız Çelik, Eymen Çelik ve Vedat Çelik hayatlarını kaybederken, Adana'da yaşayan Gercüş ilçesinin Kırkat köyünden Ekrem Ekinci, eşi Fatmagül Ekinci ve ikiz kızları Başak ve Irmak Ekinci’den oluşan 4 kişilik aile yaşamlarını yitirdi. Adıyaman’da yaşayan Batmanlı Aleyna Avanoz da enkaz altında kalırken Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan Kayapınarlı Ali Oğur, Yusuf Öğütçü, 2 yeğeni ve Kayapınar eski Belediye Başkanı İsmail Koruyan’ın Osmaniye ilinde yaşayan kız kardeşi Adile ile Aksaraylı eşinin de vefat ettikleri öğrenildi. Adıyaman’da vefat eden Haşim Erik Petrol Mezarlığında, Kahramanmaraş’ta vefat eden İsmail Demir ve Gizem Demir ise Asri Mezarlıkta defnedildiği, Malatya’da üniversite öğrencisi olan Kozluk ilçesinin Düvecik köyünden Veysel Ekinci’nin de cenazesi Batman’a getirilerek Aydınkonak Mezarlığında toprağa verildiği öğrenildi.       

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.