“Kozluk’tan Almanya’ya giden 110 kişi döndü mü?”

HDP Milletvekili Rüştü Tiryaki, Kozluk Belediyesinin “Geleceğiniz Çöp Olmasın Projesi”nde Almanya'nın Bremen kentine 110 kişi gönderdiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Gündem Yayın: 21 Nisan 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 21.04.2021 00:54:59
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

HDP Milletvekili Rüştü Tiryaki, Kozluk Belediyesinin “Geleceğiniz Çöp Olmasın Projesi”nde Almanya'nın Bremen kentine 110 kişi gönderdiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı. Kozluk Belediyesinin “Çevre ve atık çalışmalarını yerinde görmek” amacıyla Almanya'nın Bremen kentine 110 kişi gönderildiğini belirten HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu. İçişler Bakanı Soylu’ya soru önergesi veren Tiryaki, “Kozluk Belediyesinin 11 Eylül 2020 tarihli ve 2020-32 Karar numaralı meclis kararında da; belediyeden görevlendirilen 3 kişi ile Göçmenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden 107 kişiden oluşan toplam 110 kişinin Almanya’nın Bremen şehrine gönderilmiştir.  Kozluk Belediyesi’nden Almanya’nın Bremen kentine gönderilmesi kararlaştırılan söz konusu 110 kişiden kaçı bu proje kapsamında Almanya’ya giriş yapmıştır? Bunlardan kaçı Türkiye’ye dönmüştür? Bu projeyle ilgili olarak Kozluk Belediyesi hakkında başlatılmış bir soruşturma var mıdır, var ise ne aşamadadır? Türkiye’deki tüm belediyelerden benzer projeler kapsamında yurtdışına gönderilen kişi sayısı kaçtır, bunlardan kaçı geri dönmemiştir?" şeklinde soru önergesi verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.