‘Kapalı esnafa haksızlık yapılmakta’

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Salih Kaplan, tam kapanma kısıtlaması süresince açık olacak zincir marketler ile ilgili açıklama yaptı.

Gündem Yayın: 02 Mayıs 2021 - Pazar - Güncelleme: 02.05.2021 13:01:37
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 BESOB Başkanı Mehmet Salih Kaplan, “Tam kapanma süresince kapalı olacak esnafın sattığı bütün ürünlerin zincir marketlerde satışının serbest olması esnafa büyük haksızlıktır. Kısıtlama süresinde mağduriyetlerin yaşanmaması için gıda maddesi ürünlerinin satışına izin verilmesinin normal karşılandığını, ancak bunun dışında kalan ürünlerin zincir marketlerinde satışının serbest olması, esnafın büyük tepkisine yol açmaktadır.  Esnafın bu haklı tepkisinin dikkate alınması ve gerekli düzenlemelerin yapılması gerekir. Tam kapanma sürecinde giyim, ayakkabı, kırtasiye, zücaciye, hırdavat, elektronik ve beyaz eşya satışı yapan işletmeler kapalı durumundayken, bu ürünlerin zincir marketlerde satışına izin verilmesi haksız bir rekabeti ortaya koymaktadır, bu haksız rekabetin önlenmesi amacıyla bu süreçte açık olacak zincir marketlerde bu ürünlerin bulunduğu reyonların veya katlarını satışa kapatılmalıdır. Esnafın içinde bulunduğu zor durumu dikkate alınması ve tedbirlerin  alınması gerekir. Gerekli önlemlerin alınmaması durumunda kısıtlamadan sonra birçok esnaf iş yerini kapatmak zorunda kalabilir” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.