‘İşçinin hakkı yandaşa veriliyor’

“Emeğin ve alın terinin kutsal sayıldığı, adaletli paylaşımın, dayanışma ve güç birliğinin esas olduğu bir toplum hedefindeyiz” ifadelerini kullanan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı.

Gündem Yayın: 30 Nisan 2021 - Cuma - Güncelleme: 30.04.2021 15:49:54
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 

“TAKİPÇİSİ OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

“Tüm halkımızın insan onuruna uygun bir yaşam sürmesi için gereken tüm adımların atılmasının takipçisi olmayı sürdüreceğiz” diyen DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Hedefimiz, ülkemizin refahı için hizmet eden işçilerin haklarının geliştirilmesi ve yaşam şartlarının iyileştirilmesidir. İşsizlik, yoksulluk, iş kazaları, kayıtdışı istihdam ve şiddet olaylarını kader olmaktan çıkaracak ve emeğin hiçbir suretle sömürülmesine izin vermeyeceğiz. Tüm işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun” dedi.

“BAYRAMIN İÇİ BOŞALTILDI”

İktidarın İşçi Bayramı’nın içini boşalttığını belirten Müjdeci, “Maalesef son yıllarda işçilerin haklarını talep ettiği; caddelerde, sokaklarda, meydanlarda bir araya geldiği dayanışma günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramı’na yönelik sayısız algı içerikli saldırı gerçekleşti. Bayramın tam anlamıyla içi boşaltıldı. Bir korku iklimine dönüştürüldü ve evrensel ilkelerinden uzaklaşması sağlandı. 1 Mayıs; alın terinin, emeğin ve üreterek çalışmanın gücünün kutlandığı bir gündür. Birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın günüdür. Emeği ve dayanışmayı her fırsatta savunmayı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

“PANDEMİDE EN BÜYÜK ZORLUĞU İŞÇİLER YAŞADI”

Pandemi döneminden en fazla işçilerin zarar gördüğünü söyleyen Müjdeci, “Her fırsatta işçiden yana olduğunu söyleyenler, işçiler için hiçbir hayırlı karara imza atmamıştır. Yandaş şirketlere her türlü vergi muafiyeti, hazine garantili ihaleler, destek, teşvik verilirken; işçiler sendikasız, örgütsüz, güvencesiz çalışmaya mahkum edildi. Pandemi destekleri, işçilerin maaşından yapılan kesintilerle oluşturulan İşsizlik Fonu’ndan yapılırken, yoksulluk sınırındaki asgari ücret ile geçinmek zorunda kalan milyonlarca işçi ise pandemi dönemindeki yanlış kararlar ile işini kaybetti. Büyük bir halk sağlığı sorunun yanında, büyük bir yoksulluk ve sosyal adaletsizlik dönemini geçiriyoruz.” dedi.

SENDİKALARLA GÖRÜŞTÜ

Batman’daki işçi sendikaları ile görüştüğünü belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Batman’ımızın KESK, DİSK ve PETROL İŞ sendikaları ile bir bir görüşerek, işçilerin taleplerini ve sorunlarını bizzat kendilerinden dinledim. Hepsinin ortak söylemi hızla artan enflasyon karşısındaki işçi maaşlarında yaşanan erime ve işçilerin sendikasız, örgütsüz, güvencesiz çalıştırılmaya zorlanması oldu. Tüm sorunların farkındayız, işçilerimizin haklarını ve emeklerinin karşılığını alması için her şart ve koşulda desteğimiz sürecek” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.