‘ESNAF ZOR DURUMDA’

BESOB Başkanı Mehmet Salih Kaplan, “Ramazan Bayramını kapsayacak 17 günlük tam kapanmanın süresinde bankaların ve zincir marketlerin açık olması esnaf ve sanatkârı zor durumda bırakacaktır” dedi.

Gündem Yayın: 28 Nisan 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 28.04.2021 14:43:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kaplan, “Aylardır Covid-19 salgının getirdiği olumsuzluklarla mücadele eden ve bütün umudunu bayrama bağlamış olan esnaf ve sanatkarlara gerekli destekler sağlanmazsa, kısıtlamadan sonra birçok sektörde faaliyetlerine son vermek durumunda kalabilir. Kısıtlamanın zamanlaması açısından dolayı esnaf ve sanatkarın zorlu bir süreçle karşı karşıya kalacağını, özelikle aylardır biriken borçlarını ve ödemelerini bayramda yapabilme umudunu taşıyan esnafın durumunu daha da zorlaşacaktır. Elbette toplum sağlığı hepimizin önceliği olmalıdır salgınla mücadele kapsamında alınan bütün kamusal tedbirlerde fedakârlık gösterip destekleyen esnaf kesimi olmaktadır. Bu anlamda alınacak kararlarda esnaf ve sanatkârın içinde bulunduğu durumunda göz ardı edilmemelidir. Ülkemizde bayram alışveriş kültürünün önemli olduğunu bundan dolayı esnaf ve sanatkarın ticari programının büyük bölümünü bayrama endeksli yaptığını unutulmamalıdır. Özellikle ürün tedariklerini ve ödemelerini bayram takvimine göre düzenleyen ve bayram sürecinden  büyük beklenti içinde olan esnaf ve sanatkarların bayramda kapalı olması demek ödemelerinin  yapamama riskiyle karşı karşıya kalması demektir. Kısıtlama süresince bankaların açık olması ve işlem yapmaları durumunda esnafın ticari hayatında telafisi zor olumsuzluklara yol açacaktır. Esnafın bankalar nezdindeki ödemeleri olan çek ve senetlerinde yaşanacak protesto işlemi ile kredi ve kredi kart gibi finansal araçlarında oluşacak gecikmelerin ticari sicillerinin olumsuz etkilemesine yol açacaktır. Ticari sicillerinin bozulması durumunda birçok esnaf ve sanatkarın faaliyetlerine son vermek zorunda kalacağını, bu iş yerlerinde istihdam olunan binlerce çalışanın da işsiz kalma riskiyle karşılaşacaktır. Önümüzdeki süreçte esnaf ve sanatkarların ekonomik anlamında bu zorlu süreci aşabilmeleri için önemli desteklerin sağlanması ve gerekli tedbirlerin alınması gerekir” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.