‘Embolide erken teşhis önemlidir’

Özel Batman Dünya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahı Rafet Tok, Emboli tanısı ve tedavisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sağlık Yayın: 08 Haziran 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 08.06.2020 15:36:56
Editör -
Okuma Süresi: 53 sn.
Google News

Özel Batman Dünya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahı Rafet Tok, Emboli tanısı ve tedavisi  ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tok; “Emboli, vücudumuzdaki bazı arterlerin aniden bloke olmasıdır, bu blokaj farklı durumlara bağlı olarak gelişebilir. Aynı zamanda kan dolaşımı sırasında vücudumuzun bir bölümünden başka bir bölümüne taşınan kan pıhtısına da emboli adı verilmektedir. Arterlerdeki kan akışının kesilmesi, kandaki oksijen oranının düşmesine ve organlarımızın zarar görmesine neden olabilir. Bu yüzden de embolinin tedavisinde erken teşhis ve tanı oldukça önemlidir. Acil durumlarda pıhtı alınması gerekli olabilir ve ameliyat tek çare olabilir. Bu cerrahi müdahale ile etkilenen arterde kesim yapılır ve aspirasyon yöntemi ile tıkanmaya neden olan yabancı cisim alınır” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.