‘Demir, halen bu şehrin eşbaşkanıdır’

HDP İl Yönetimi ve TJA, ortak basın açıklaması yaparak, tutuklanan ve görevden alınan Batman Belediye Eşbaşkanı Mehmet Demir’in serbest bırakılmasını istedi.

Siyaset Yayın: 26 Temmuz 2020 - Pazar - Güncelleme: 26.07.2020 11:56:58
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

HDP İl Yönetimi ve TJA, ortak basın açıklaması yaparak, tutuklanan ve görevden alınan Batman Belediye Eşbaşkanı Mehmet Demir’in serbest bırakılmasını istedi. Açıklamayı okuyan İl Eşbaşkanı Ömer Kulpu, Belediye Eşbaşkanı Mehmet Demir’in haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklandığını belirtti. Kulpu, “Batman Belediye Eşbaşkanımız Mehmet Demir, beraat ve takipsizlik aldığı dosyadan tutuklandı. Bugün her şekilde kriminalize edilmeye çalışılan, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) bahane edilerek tutuklandı. DTK, Kürt sorunun çözümüne katkı sunan, çabaları ve çalışmaları ile bu toplumun barış özlemine cevap olan, Türkiye’de her kesimin dahil olup kendini ifade ettiği bir kongredir. Bizler herhangi bir bahane bulamayan ve ‘suç’ üretemeyen devlet aklının Batman Belediye Eş Başkanı Mehmet Demir’i niçin aldığını gayet net biliyoruz. Niçin alındığını herkes bilmektedir. Batman halkı için çalıştığı, gecesini gündüzüne kattığı ve kendisine teslim edilmiş iradeye sahip çıktığı için tutuklandı. Belediye eşbaşkanlarımıza, kurumlarımıza, değerlerimize, halkımıza yöneltilen bu suçlamaları asla kabul etmediğimizi tekrardan belirtiyoruz. Batman Belediye Eşbaşkanı Mehmet Demir halen bu şehrin belediye eşbaşkanıdır. Derhal serbest bırakılmalıdır” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.