Çiftçilerin zorlu sezonu başladı

Batman ovasındaki çiftçiler, Ramazan mesailerini tarlalarda geçirirken yaşanan ekonomik kriz ve girdi fiyatlarından dolayı karın tokluğuna çalıştıklarını söylediler.

Yaşam Yayın: 27 Nisan 2021 - Salı - Güncelleme: 27.04.2021 19:49:44
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Bereketli Batman ovasındaki ekili alanlar uzun zamandan beri tütün ve pamuk ekiminden sonra alternatif ürünler yetiştirerek kentin ekonomisine katkı sağlarken, yöre çiftçileri başta mazot ve gübre fiyatları olmak üzere fiyatların katlandığını belirten çiftçiler, ''Yörede yaşanan kuraklık ve girdi fiyatları karşısında dayanacak gücümüz kalmadı'' dediler.

UMUTLAR SARI ALTIN MISIRDA

Yıllar önce Batman ve yöresindeki bir çok alandaki tütün ve pamuk artık yerini mısıra bıraktı. Batman ovasındaki binlerce dönüm arazide mısır ekilirken, fıstık, üzüm, çilek gibi alternatif ürünler de ekilmeye başlandı. Kurak geçen bir sezonun ardından Batman ve bölgesindeki tüm çiftçiler günlerini tarlalarda geçirerek ektikleri alanları damlama, fıskiyeli ve sulama kanalları marifetiyle yetiştirmeye çalışıyor.

HEDEF 5 TON PEKMEZ

Kuyubaşı mevkisindeki çiftlik alanında fıstıkçılığın yanında alternatif ürünler yetiştirmeye çalışan H. Nayif Demir, 18 dönümlük üzüm bağında 800 civarında asma ağacıyla siyah üzüm yetiştirirken, hedefinin sezon sonunda 5 ton pekmez üretmek olduğunu, Ramazan ayında günlerinin çoğunu tarlada geçirdiklerini söyledi. Demir, ''Tarım sezonunun başlamasıyla ekili alanlarda fidan ve ağaçlarımızın budama ve ilaçlamalarını ihmal etmiyoruz. Emeğimizin karşılığını almak için günümüzü tarlada geçiriyoruz'' dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.