BATÜ öğrencisi Polonya’da şampiyon oldu

Fransa’nın Nice şehrinde 15-17 Ocak 2021 tarihlerinde düzenlenen Grand Prix Hanri Deglane Grekoromen Güreş Turnuvası’na Güreş Milli Takımı ile birlikte katılan Batman Üniversitesi BESYO öğrenci Abdurrahman Altan Grekoromen stil 63 kiloda büyük bir başarıya imza atarak şampiyon oldu

Yayın: 23 Ocak 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 23.01.2021 00:35:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Fransa’nın Nice şehrinde 15-17 Ocak 2021 tarihlerinde düzenlenen Grand Prix Hanri Deglane Grekoromen Güreş Turnuvası’na Güreş Milli Takımı ile birlikte katılan Batman Üniversitesi BESYO öğrenci Abdurrahman Altan Grekoromen stil 63 kiloda büyük bir başarıya imza atarak şampiyon oldu. Milli Takım sıralaması içinde önem arz eden bir şampiyonluk kazanan Altan hem ülke, hem de üniversite için gurur kaynağı oldu. Altan’ın sıradaki hedefi 19-25 Nisan’da Polonya’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon olmak. Altan’ı tebrik eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, “Öğrencimiz hepimizin göğsünü kabarttı” dedi. 2020-2021 eğitim yılı BESYO müracaatlarına 14 bini aşkın başvurunun olduğunu anımsatan Durmuş, “Son yıllarda BESYO bölümümüze ilgi oldukça fazlalaştı. Son müracaatlarda 200 kişilik kontenjana 14 bini aşkın başvuru olmuştu. Bu ilgi beraberinde başarıyı da getiriyor. Abdurrahman kardeşimiz de bu başarılardan birine imza attı ve Grand Prix Hanri Deglane Grekoromen Güreş Turnuvası’nda şampiyon oldu. Kardeşimizi tebrik ediyorum. Rabbim nice daha güzel başarılar nasip eylesin inşallah” dedi. Öğrencisi Altan’ı tebrik eden Batman Üniversitesi BESYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi N. Muhammet Çelik ise “Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra okulumuz bünyesindeki Milli Sporcu olan öğrencilerimizin bu başarıları bizi gururlandırmaktadır. Spora ve sporcuya yatırım yapmaya devam edeceğiz. Batman BESYO olarak sportif anlamda başarı getirecek birçok sporcumuz olması bizi sevindirmektedir” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.