172 Bin öğrenci karne sevinci yaşadı

Eğitim Yayın: 18 Ocak 2019 - Cuma - Güncelleme: 18.01.2019 19:46:52
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi, verilen karneler ile sona erdi. Batman’da ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında okuyan 172 bin 79 öğrenci karne aldı. 2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi bugün verilen karneler ile sona erdi. Yarıyıl tatili, 4 Şubat Pazartesi sona erecek. Batman’da 710 ilköğretim, ortaöğretim ve lise kurumlarında 5 bin 766 derslikte okuyan 172 bin 79 öğrenci karne aldı. 4 Şubat pazartesi günü başlayacak olan ikinci yarıyıl, 7 Haziran Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatiline 7 bin 830 öğretmende tatile girecek. Batman’da 16 Mayıs İlkokulu’nda düzenlenen karne törenine Batman Vali Hulusi Şahin, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, bazı kurum müdürleri ve okul öğretmenleri katılarak, öğrencilere karne dağıtıldı.

EN ÇOK KİTAP OKUYAN ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Okul öğrencileri arasında en çok kitap okuyan öğrencilere okul müdürlüğünün hediye ettiği bisikletleri veren Vali Hulusi Şahin, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek, kendilerine başarılar diledi. Vali Şahin, velilere çocukların başarıları konusunda tavsiyelerde bulunarak, “Çocuklarımızın karneleri kırık olabilir. Beklentilerini karşılamayabilir. Önemli olan çocuklarımızın zihni gelişimine olan katkıdır. Bu da karneyle, puanla veya notla ölçülmez. Çocuklarımıza sadece başarmayı öğretmemek lazım. Başarısız olduklarında onu da hazmetmeyi ve oradan kalkıp tekrar yürümeyi öğretmek gerekiyor. Velilerimiz, kendileri de bir sınav veriyorlar.  Doğru bir tepki göstermeleri gerekiyor.  Çocukları eğitici, sabırlı ve affedici bir tarzda bir tavır göstermek, çocukların ileriki hayatlarında öyle durumlarda yapacaklarına dair de bir rol model oluşturur. Başarılı öğrencilerimiz de mutlaka ödüllendirilsin ama ödül de abartılmasın, netice itibarıyla çocuklarımız hep kazanmaya odaklanmaları doğru bir şey değildir. Çocuklarımızın hayatın bir yarış olmadığının bilincine varmaları lazım. Okulumuz başarılı bir okul; öğretmen arkadaşlarımız başarılı hizmetler yapıyorlar, ikinci dönemde başarılı çalışmalar yürüteceklerine inanıyorum. Tüm öğrencilerimize, öğretmen ve velilerimize iyi tatiller diliyorum” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.