‘GSB GENÇLİK YAZ OKULLARI’ 1 TEMMUZ’DA AÇILIYOR

‘GSB GENÇLİK YAZ OKULLARI’ 1 TEMMUZ’DA AÇILIYOR

Yayın: 25 Haziran 2024 - Salı - Güncelleme: 25.06.2024 12:41:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 81 ilde olduğu gibi Batman’da da bu yıl ilk kez uygulamaya koyacağı ‘GSB Gençlik Yaz Okulları’, 1 Temmuz’da kapılarını açacak. 11-14 ve 15-18 yaş arası gençlere yönelik yaz okulları tamamen ücretsiz olacak. Gençlik Merkezleri’ndeki ‘GSB Gençlik Yaz Okulları’nın 1 Eylül tarihine kadar devam edeceği belirtildi. Gençlik Yaz Okulları ile ilgili olarak açıklamada bulunan Batman Gençlik Hizmetleri Müdürü İbrahim Rüzgâr; “Yaz aylarında gençlerimizin güvenli bir ortamda, tamamen ücretsiz hizmet veren gençlik merkezlerimizde, spordan kültür sanata, el sanatlarından sokak oyunlarına kadar geniş bir yelpazede eğitim ve eğlence imkânı sunacak olan Gençlik Yaz Okullarımızı da hizmete açıyoruz. Tatilini daha verimli geçirmek isteyen 11-18 yaş arası bütün gençlerimizi Gençlik Yaz Okulları’na bekliyoruz. Gençlik Yaz Okulları’na katılan gençler aynı zamanda Türkiye’nin 81 ilinde ve pek çok ilçesinde yıl boyunca 7/24 hizmet veren gençlik merkezlerinin faaliyetlerini deneyimleme, bakanlığın diğer projeleri hakkında bilgi sahibi olma şansı bulacak” dedi.

“YETENEKLİ GENÇLER DEVAM EDECEK”

Batman Gençlik Hizmetleri Müdürü İbrahim Rüzgâr; “Gençlerimiz, GSB Gençlik Yaz Okulları’ndaki bir dönemlik eğitimin ardından özel olarak ilgilendikleri alanlarda, yeteneklerini geliştirmek, keyifli vakit geçirmek için ‘Merkezimde Bu Yaz’ etkinlikleri ile de tatillerinin kalan kısmını yine gençlik merkezlerimizde değerlendirebilirler. Gençlik Yaz Okulları 11-14 ve 15-18 grupları olmak üzere 2 farklı yaş grubuna hizmet verecek. Her dönemin programı kültür-sanat, spor ve gönüllülük temaları çerçevesinde planlandı. Her gençlik merkezlerimizin kendi kapasitesine göre belirlenen kontenjan kapsamında hizmet vereceği yaz okullarında, imkânlar dâhilinde akıl ve zekâ oyunları, sportif faaliyetler, değerler eğitimi, bilgi yarışması, el sanatları, sokak oyunları, güzel konuşma sanatı, sahne sanatları, gönüllülük faaliyetleri, halk oyunları, temel dini bilgiler, ailelerle gönüllülük çalışmaları, gezi gibi etkinlikler olacak. GSB Gençlik Yaz Okulları’na başvurular Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı gençlik merkezlerinden bizzat yapılabilecek. Kontenjan için kayıtların dolması durumunda yedek olarak kayıt olunabilecek” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.