Gercüş ve Hasankeyf’te Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi

Gercüş ve Hasankeyf’te Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi

Yaşam Yayın: 29 Ocak 2026 - Perşembe - Güncelleme: 29.01.2026 19:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gercüş ve Hasankeyf ilçe müdürlüklerinde görev yapan personele, bağımlılıkla mücadele ve farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim programı düzenlendi. Program kapsamında Psikolog Gülümser Yorğun ve Sosyal Çalışmacı Gülden Öncel tarafından verilen eğitimlerde; bağımlılık türleri, risk faktörleri ve önleyici yaklaşımlar ele alındı. Eğitimde ayrıca bağımlılıkla mücadelede aile, toplum ve kurumların rolü üzerinde duruldu. Katılımcılara, bağımlılığın birey ve toplum üzerindeki olumsuz etkileri aktarılırken, farkındalık oluşturma yöntemleri ile kriz durumlarında uygulanabilecek temel müdahale teknikleri hakkında da bilgi verildi.

AMAÇ: BİLİNÇLİ VE ETKİN PERSONEL

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, düzenlenen eğitimin temel amacının ilçe personelinin bağımlılıkla mücadele konusunda bilinçlenmesini sağlamak ve gençlerle çalışırken etkili iletişim ile doğru yönlendirme becerilerini geliştirmek olduğunu belirtti. Eğitimin, personelin kendi farkındalığını artırmasının yanı sıra, gençlere yönelik yürütülen çalışmalarda önleyici ve koruyucu yaklaşımların güçlendirilmesine katkı sunduğu ifade edildi. Katılımcılar ise programın interaktif ve uygulamalı anlatımı sayesinde konuyu daha iyi kavradıklarını dile getirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.