Geleneksel matematik olimpiyatı yapıldı

Batman Anadolu Lisesinin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl altıncısı düzenlenen ‘Kim Korkar Matematikten’ olimpiyatına, Batman merkez ve merkeze bağlı 58 ortaokuldan toplam 174 öğrenci katıldı.

Gündem Yayın: 09 Nisan 2019 - Salı - Güncelleme: 09.04.2019 16:26:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Anadolu Lisesinin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl altıncısı  düzenlenen ‘Kim Korkar Matematikten’ olimpiyatına, Batman merkez ve merkeze bağlı 58 ortaokuldan toplam 174 öğrenci katıldı. Anadolu Lisesi okul binasında gerçekleşen matematik olimpiyatı öncesi, olimpiyata katılan öğrenci ve öğretmenlere okulun konferans salonunda hitap eden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, öğrencileri, matematiğe olan ilgilerinden dolayı tebrik etti ve başarılar diledi. Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, “Matematik olimpiyatımız gelenekselleşti sizlerle çok güzel gidiyor. İnşallah bu böyle devam edecek ve Batman bir matematik şehri olacak. Herkesin matematikle arası, muhabbeti çok iyi olacak. Bazı dersler vardır ki öğretmen sevdirir çocuklara işte matematikte böyle bir ders. Tabi velilerimize de bu hafta sonu sizleri buraya kadar getirdiklerinden dolayı ve bu etkinliğimize verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Tabi asıl bir teşekkürümüz daha var. Batman Anadolu Lisesi bu işin organizesini 6 yıldır yapıyor. Batman Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. Gerçekten çok güzel bir sınıf ortamı hazırlamışlar. Bu sınavın kaybedeni yok, herkesin kazandığı bir etkinlik. İsmi de ‘kim korkar matematikten’ siz zaten matematikten korkmuyorsunuz” dedi. İki saat süren matematik olimpiyatı her sınıfta 3’er okulun 3’er öğrencisinin katılımı ile gerçekleşti. Olimpiyatın yapıldığı sınıfları ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, öğrencilere başarılar diledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.