“GAZETECİLER ALÇAKÇA KATLEDİLİYOR”

Batman Medya Mensupları Derneği (BAMMED) Başkanı Mehmet Salih Özcan, 10 Ocak Gazeteciler günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Yaşam Yayın: 09 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 09.01.2024 13:35:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Medya Mensupları Derneği (BAMMED) Başkanı Mehmet Salih Özcan, 10 Ocak Gazeteciler günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. 10 Ocak Gazeteciler Gününü, Gazze’de yaşanan soykırım ve gazetecilere yönelik katliamım gölgesinde karşıladıklarını belirten BEMMED Başkanı Özcan, gazetecilere yönelik cinayetler karşısında tüm basın mensuplarının seslerini yükseltmelerini isteyerek, “Gazze’de insanlık tarihinin en vahşi soykırımlarından biri yaşanıyor. Özellikle gazeteciler alçakça katlediliyor. Haber yapma peşinde koşan, tek amaçları yaşanan gerçekleri dünyaya duyurmak olan savunmasız, günahsız meslektaşlarımızdan onlarcası vahşice katledildiler. Dünyanın gözleri önünde yaşanan bu acımasız infazlardan ötürü sevinemiyoruz. Bu günümüzü buruk kutluyoruz. Ne yazık ki yerel basın kâğıt ve diğer baskı malzemelerine gelen fahiş zamlardan ötürü çok sıkıntılı günler yaşıyor. Yerel basın bir şehrin hafızası, atan kalbi mesabesindedir. Halk ile yetkililer arasında en etkili iletişim aracı yerel basındır. Yerel basının güçsüz olduğu yerlerde halkın birçok sorununun gündeme gelmediğini ve çözülemediğini biliyoruz. Yetkililer çeşitli projelerle yerel basına sahip çıkmalı, yerel basının yaşamasına katkı sağlamalıdırlar” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.