FAALİYETLERİNİ KÜRTÇE VE TÜRKÇE ANLATTILAR

Batman Belediye Eşbaşkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık Belediye'nin 150 günlük faaliyetlerini Kürtçe ve Türkçe anlattı.

Yaşam Yayın: 06 Eylül 2024 - Cuma - Güncelleme: 06.09.2024 16:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News


Hafta sonunda Jiyan Park'ta basın mensuplarıyla bir araya gelen Eşbaşkan Gülüstan Sönük ve Yeşil Işık'a  Başkan Yardımcıları  Çiğdem Demir, Mustafa Tuğyıldız ve Belediye Meclis üyeleri eşlik etti. 
''BATMAN'IN ALTINI ÜSTÜNE GETİRMİŞLER''
Seçimden bu yana basınla bir araya geldikleri bu ikinci toplantıda 150 günde yapmış oldukları çalışmaları paylaşmak istediklerini dile getiren Eşbaşkan Gülistan Sönük ve Yeşil Işık değerlendirmelerini Kürtçe yaptı. 150 günde bir şehrin bütün sorunlarını çözüme kavuşturmak ve yaratılan tahribatı gidermenin mümkün olmadığını ifade eden Eşbaşkan Gülisten sönük, yapılan imar çalışmalarıyla kentin altını üstüne getirilmiş halde, bazı tahribatlar vardır 1 senede bazıları ise ancak 5 senede düzeltilebilirken bazı tahribatlar da ömür boyu devam ediyor maalesef. Her hafta gerçekleştirdikleri halk toplantılarında yurttaşların sorunlarını kendilerine ilettiği belirten Eşbaşkan Gülistan Sönük, “Bu toplantılarda herkesin en çok dile getirdiği sorun imar sorunudur. Akşam uyurken 100 metreye, 1 dönüme sahip olan yurttaşlar sabah kalktıklarında hisselerine ortakların çıktığını öğreniyorlar. Kimi hisselere 5, kimi hisselere de 20 ortak var. İmar konusunda Batman’ı adeta alt üst etmişler. Bu sorunu tabi ki de 150 günde çözmek mümkün değildir. Bunun gibi bazı sorunların çözümü uzun bir zaman alabilir. Fakat kültür sanat gibi, çocuklara, gençlere ve kadınlara yönelik çalışmalar konusunda kısa bir süre içerisinde elimizden gelen çalışmaları yapıp bu konudaki sorunları gidereceğiz” şeklinde konuştu.
''YAPILAN ÇALIŞMALARIN TAMAMI GÖZ BOYAMA İŞLERİDİR''
Kayyım yönetimiyle geçen 7 yıllık dönemde Batman’da yapıldığı söylenen çalışmalar, gösterilen masraflar, bu borçlara göre yapılan işler ve bu borçların karşılığı herhangi bir çalışmanın yapılmadığını belirten Eşbaşkan Yeşil Işık, Doğaya, ekolojiye ve insana yönelik herhangi bir çalışma yapılmış değil. Yapılanların tamamı göz boyamaya yönelik işler olduğunu ifade etti. Eşbaşkan Yeşilışık, ''Halkın malını nasıl talan edebileceklerinin arayışı içinde oldular. İmar konusunda yapılan çalışmalar jeolojiye aykırı ve kaçak yapılaşmanın önünü açmaya yönelik olmuş. Bu da insan hayatına ne kadar değer verdiklerini gösteriyor. İnsan hayatı bu kadar bu kadar ucuz olmamalı” dedi. Yeşilışık, Her alanda insan odaklı çalışmalar yapılmalıydı. İnsanların hayatını ve insanların geleceğine öncelik veren bir yaklaşım olmalıydı. Yapılan çalışmalar rant sağlama ve talan etmeye yönelik olmuş. Tabi bu yaklaşım halkımızın ve bizim kabul edeceğimiz bir anlayış değildir. Kentimizde yapacağımız çalışmalar insan odaklı ve ekolojiyi koruyan çalışmalar olacaktır ifadelerini kullandı.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.