DİLİMLE KARPUZ DÖNEMİ

Yaz mevsiminde en çok tüketilen meyvelerin başında gelen karpuzu tam alamayan vatandaş karpuz ihtiyacını artık yarım ve dilim olarak karşılıyor.

Yaşam Yayın: 03 Temmuz 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 03.07.2024 14:32:00
Editör -
Okuma Süresi: 43 sn.
Google News

VATANDAŞ DİLİM KARPUZA DÜŞTÜ

Enflasyonun artması ve vatandaşın alım gücünün düşmesiyle; gıda maddelerinin de porsiyonları ve gramları azaldı. Yaz aylarının serinleten lezzeti karpuz da bu azalmadan nasibini aldı. Adana ve bölgede yetişen karpuzların çıkmasıyla tezgahlarda karpuz bolluğu yaşanırken karpuzun fiyatı cep yakıyor. Kilosu 16 liradan satılan tam bir karpuz 250 lira tutuyor. Batman'da bir çok AVM ve semt pazarlarında esnaflar vatandaşların tam karpuz alamadığından karpuzu alınabilir ölçülerde keserek satışa sunuyor. Bazı karpuzları ikiye bölen esnaflar bazı karpuzları da çeyrek dilimler halinde keserek vatandaşların beğenisine sunuyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.