DİCLE NEHRİ’NDE KAÇAK AVCILIĞA GEÇİT YOK

Batman’ın Merkez ilçesine bağlı Oymataş köyü ile Kantar Köprüsü arasında kalan Dicle Nehri’nde kaçak avcılığa yönelik denetimler aralıksız sürüyor.

Yaşam Yayın: 02 Ekim 2025 - Perşembe - Güncelleme: 02.10.2025 14:35:00
Editör -
Okuma Süresi: 49 sn.
Google News

 30 Eylül 2025 günü sabah 06.00 ile 13.00 saatleri arasında Batman İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, Merkez İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ortak denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde sahipsiz halde yaklaşık 3 bin 500 metre serpme ve hayalet ağ tespit edildi. Ağlara takılan sazan, kefal ve şabot balıkları canlı olarak yeniden doğal ortamlarına salınırken, kaçak avcılıkta kullanılan ağlar ise imha edilmek üzere İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Batman İl Jandarma Komutanlığı, doğal yaşamın korunması ve su ürünlerinin sürdürülebilirliği için denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini açıkladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.