DEVA Partisi’nden Ücretli Öğretmenler İçin Adalet Çağrısı
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, ücretli öğretmenlerin ekonomik ve sosyal koşullarına dikkat çekerek, Milli Eğitim Bakanlığı’na özlük haklarının iyileştirilmesi çağrısında bulundu.

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, ücretli öğretmenlerin yaşadığı sorunlarla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Yılmaz, ücretli öğretmenlerin kadrolu öğretmenlerle aynı işi yapmalarına rağmen haklar bakımından eşit konumda olmadıklarını belirtti.
Yılmaz açıklamasında, “Ücretli öğretmenler, kadrolu öğretmenlerle aynı işi yapıyor ancak aynı haklara sahip değiller. Bu durum bir tasarruf değil, emekle bağdaşmayan bir adaletsizliktir” ifadelerine yer verdi. Ücretli öğretmenlerin düşük ücretlerle, sigorta eksiklikleri ve iş güvencesi olmadan çalıştırılmasının yalnızca öğretmenleri değil, eğitim sisteminin tamamını olumsuz etkilediğini vurgulayan Yılmaz, “Eğitimde kalite, öğretmenin yaşam koşullarıyla doğru orantılıdır. Geleceğe güvenle bakan bir nesil için öğretmenlerin refahı önemlidir” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunan Yılmaz, ücretli öğretmenlerin özlük haklarının iyileştirilmesi ve çalışma koşullarının eşit hale getirilmesi gerektiğini ifade etti. Yılmaz, açıklamasını “Eğitimde adalet sağlanmadan, toplumsal adaletin tam anlamıyla gerçekleşmesi mümkün değildir” sözleriyle tamamladı.

