DEPREM SONRASI KİRALARDA YÜKSEK ARTIŞ

DEPREM SONRASI KİRALARDA YÜKSEK ARTIŞ

Yaşam Yayın: 16 Şubat 2023 - Perşembe - Güncelleme: 16.02.2023 14:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Deprem öncesi emlak fiyatlarının fahiş olduğu Batman'da arsa ve daire satışlarında durgunluk yaşanırken, kiralık daire ve işyeri fiyatları ikiye katlandı.

“FIRSATÇILARA ARACI OLMAYACAĞIZ”

Geçtiğimiz aylarda Batman'da emlak fiyatları en uçuk rakamlara ulaşırken yaşanan depremle birlikte emlak fiyatları dibe vuracak hale geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş ve 9 ilde büyük yıkım ve kayıplara neden olan depremin ardından kiralık daire fiyatlarını yükselten ev sahiplerine bir tepki de emlakçılardan geldi. Deprem öncesi 1.500 ila 3.000 lira arası değişen kiralık daire fiyatları yüzdede yüz arttırılarak 3 ila 6 bin lira arasında kiraya sunulurken, yaşanan depremle birlikte işyeri ve banka şubelerinin zarar gördüğü işyerleri boşaltılırken Diyarbakır caddesi üzerinde bulunan bazı bina ve işyerleri de fiyatlarını yüzde yüz arttırdı. Konu ile ilgili konuşan emlakçılar, bunun fırsatçılık olduğun söyledi. Uzun yıllardan beri Batman'da emlakçılık yapan Abdulselam Öztürk, '' Deprem öncesi Batman'da emlak piyasasında bir hareketlilik yaşanıyordu. Yaşanan depremle birlikte emlak piyasasında durgunluk yaşanırken kiralık daire ve işyeri fiyatları yine ikiye katlandı. Bu bir fırsatçılıktır, bir çok meslektaşımızla birlikte aldığımız karar sonucu bu fırsatçı mülk sahiplerine aracılık yapmayacağımız kararını aldık'' dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.