‘Dayanışma içinde olacağız’

Batman’da kayıp yakınları, ‘Kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ eyleminin 484. haftası için İHD Şubesi’nde bir araya geldi.

Yaşam Yayın: 08 Mart 2020 - Pazar - Güncelleme: 08.03.2020 14:24:41
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
Google News

Batman’da kayıp yakınları, ‘Kayıplar bulunsun, failler yargılansın’ eyleminin 484. haftası için İHD Şubesi’nde bir araya geldi. Kayıp yakınlarının yanı sıra insan hakkı savunucularının katıldığı eylemde, kayıpların fotoğrafları taşındı. Basın açıklamasını İHD Şube Eş Başkanı Rümeysa Deniz Kaya okudu. Kaya, tüm kadınların 8 Mart’ını kutlayarak; “Biz kadınlar olarak toplumsal yaşamın; her alanda eşitlikçi, özgürlükçü ve adil olmasını talep ediyoruz. Bu bir istek değil; doğal, doğuştan gelen haklarımızdır. Bu haklarımızın bize erkekler tarafından verilmesini istemiyoruz. Kendi haklarımızı alacağımız politikalarımızı, kendimiz belirleyeceğiz. Biz kadınlar, patriyarkanın ve kapitalist sistemin makul bireyleri olmadık, olmayacağız. Bize dayatılan politikalara karşı el ele mücadelemizi yükselteceğiz, dayanışma içinde olacağız” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.