BÖLGEYE YERLİ TURİST AKINI

BÖLGEYE YERLİ TURİST AKINI

Yaşam Yayın: 15 Nisan 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 15.04.2024 10:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Ramazan bayramı tatilinde ülkenin farklı illerinden gelen ziyaretçiler bölgedeki bir çok  ile adeta akın etti. 9 günlük bayram tatilinde Batman’daki bir çok otel yüzde yüzlük doluluk oranına ulaştı.

GÜNEYDOĞU İLLERİNE BÜYÜK İLGİ

Bayram tatilinde kültür turizmini tercih eden yerli turistler Güneydoğu illerine adeta akın etti. Diyarbakır başta olmak üzere Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Batman son yılların en fazla yerli turisti ağırlayan illeri oldu. Bölge illerine akın eden yerli turistler, Ramazan bayramındaki 9 günlük tatilde Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Batman’ı tercih etti. Batman’daki bir çok otelde doluluk oranı yüzde yüze ulaşırken yerli turistler, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Batman’ın tarihi ve turistik Hasankeyf ilçesini gezerken Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesindeki iç kale müze kompleksi de son yılların en yoğun ziyaretçi ilgisiyle karşı karşıya kaldı. İçerisinde 14 tescilli yapı bulunan 90 yıllık  Diyarbakır Müze Kompleksini görmek isteyenler kapıda uzun kuyruklar oluşturdu. Ülkenin farklı illerinden bölgeye gelen yerli turistler Hasankeyf ilçesinde de Zeynel Bey Türbesi, Artuklu Hamamı, İmam Abdullah, Hasankeyf Kalesi ve tarihi bir çok mekanı gezdi. İlçedeki esnaflar hareketlilikten memnun kaldıklarını ifade ettiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.