'Biz enkaz değil, hizmet devrettik'

'Biz enkaz değil, hizmet devrettik'

Yaşam Yayın: 19 Nisan 2024 - Cuma - Güncelleme: 19.04.2024 16:52:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

31 Mart yerel  seçimlerinde Batman Belediyesini kazanan DEM Parti görevi devraldıktan sonra sosyal medya hesaplarından yaptığı  paylaşımlarla 'Biz belediye değil, enkaz devraldık' iddiaları üzerine yerel basında da gündem olan 'enkaz' iddialarına Vali Canalp'tan sert yanıtlar geldi. 

"HİZMETİN ADI ENKAZ MI?"

Son iki gündür Batman gündemini meşgul eden Batman Belediyesinin yeni yönetimi tarafından  'enkaz ve borç devraldık'  iddialarına Batman Valisi Ekrem Canalp'tan sitem dolu sert yanıtlar geldi. Batman Gıda Toptancıları Sitesi'nin temel atma töreninde konuşan Vali Ekrem Canalp, "Biz enkaz değil hizmet devrettik. Bunlar Belediyecilik nedir bilmiyorlar. Bundan dolayıdır ki, yatırıma borç diyorlar. Biz yönetim olarak 2 yıl 3 aylık kısa bir sürede Batman Belediyesi olarak 4 buçuk milyarlık yatırım yaptık. Bu mudur enkaz ve borç? Bunun adı yatırımıdır yatırım. Borç  dedikleri  tertemiz, pırıl pırıl bir Belediye Sarayı, yenilenen araç filosu ve yeni satın alınan 101 sıfır otobüs, 1 milyonu aşkın asfalt serimi, 2 milyon metrekare kilit taşı serimi, 500 kilometrelik yağmur suyu hattı, 2 ve 3 katına çıkan yeşil alan, park ve bahçeler, üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek, ilk öğretim öğrencilerine ücretsiz sabah kahvaltısı, günde 45 bin ücretsiz ekmek dağıtımı, Türkiye'nin en ucuz ulaşım ve suyunu sağlamak. Bu hizmetlerin adı enkaz mı? Söylediğiniz yalanlar limiti aştı. Tekrar söylüyorum. Bunların adı enkaz devralmak değil. Bunun adı hizmettir. Türkiye'de Büyük şehirler hariç 51 il içerisinde Batman Belediyesi hizmet ve yatırımda şampiyondur.  Siz de bunu böyle bilin'' dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.