Bisiklet parasını depremzedelere bağışladılar

Batman’da ikiz kardeşler, ağabeyleriyle beraber kumbaralarında bisiklet için biriktirdikleri paralarını depremzedelere bağışladı.

Yaşam Yayın: 20 Şubat 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 20.02.2023 15:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman’da ikiz kardeşler, ağabeyleriyle beraber kumbaralarında bisiklet için biriktirdikleri paralarını depremzedelere bağışladı. Depremlerin ardından tüm Türkiye'de depremzedeler için yardım seferberliği başlatıldı. Batman’da yaşayan 5 yaşlarındaki ikiz kardeşler Eylül Hazan ve Derya Deniz ile 10 yaşındaki ağabeyleri Muhammed Mustafa da, depremzede kardeşleri için bağış yapıp bir de destek mektubu yazdılar. Televizyonda bir çocuğun kumbarasını depremzedelere bağışladıklarını görünce, kendi kumbaralarını anne ve babalarına getirerek aynı şekilde verilmesini isteyen kardeşler, baba Selman Tür’ü duygulandırdı.  Çocuklarının duygu dolu hareketlerinden sonra kumbaralarını depremzedelere ulaştırmak için "Umut Kervanı" ekiplerine teslim eden Selman Tür, çocuklarının güzel bir hareket yaptıklarını belirtti. Küçük kardeşlerinin kumbaralarında bisiklet alabilmek için biriktirdikleri paraları depremzedelere bağış olarak gönderdiklerini söyleyen Umut Kervanı gönüllüsü Rıdvan Üzümcü, "Bunu duyan başka küçük kardeşlerimiz de aynı fedakarlıkta bulunmuşlar. Hem Batman’a gelen aileler için hem de deprem bölgesindeki aileler için yardım kolileri, ev ihtiyaçları gibi konularda yardımlarını esirgemiyor” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.