BİREYSEL SİLAHLANMAYA KARŞI ORTAK ÇAĞRI

Kentte artan silahlı olaylara dikkat çeken Batman Barosu ve sivil toplum kuruluşları, yetkililere etkin tedbir çağrısı yaptı.

Yaşam Yayın: 14 November 2025 - Friday - Güncelleme: 14.11.2025 17:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Barosu öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, kentte son günlerde yaşanan can kayıpları nedeniyle bireysel silahlanmaya dikkat çekti. Atatürk Parkı önünde yapılan açıklamada, artan silahlı olayların toplumsal huzuru tehdit ettiği vurgulandı. Basın metnini okuyan Batman Barosu Başkanı Abdülhamit Çakan, 9 ve 13 Kasım’da yaşanan iki ayrı silahlı olayda üç kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “Bireysel silahlanmadaki artış, anlaşmazlıkların giderek daha sık silahlı çatışmaya dönüşmesine neden oluyor. Bu durum hem vatandaşların can güvenliğini hem de kamu düzenini ciddi biçimde tehdit ediyor” dedi. Kayıt dışı silahlanmanın yaygınlığına dikkat çeken Çakan, adli süreçlerde ele geçirilen silahların büyük bölümünün yasadışı olduğunu belirterek daha etkin denetim ve caydırıcı yasal düzenleme çağrısında bulundu. Silahların güvenlik değil, şiddet ve korku ürettiğini ifade eden Çakan, “Artan silahlı şiddete karşı tüm kurumlarla iş birliği içinde hareket edeceğiz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.