BELEDİYE'DEN GLÜTENSİZ DONDURMA ŞENLİĞİ

Çölyak hastalarının glütensiz gıdaya erişimini kolaylaştırmak amacıyla Batman Belediyesi tarafından açılan Glütensiz Cafe ve Fırında dondurma şenliği düzenlendi.

Yaşam Yayın: 04 Eylül 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 04.09.2024 14:54:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

“ETKİNLİKLERİMİZ SÜRECEK''

Çamlıtepe Mahallesinde bulunan Batman Belediyesi Glütensiz Cafe ve Fırında düzenlenen “Dondurma Şenliği” çölyak hastası çocuklar ve aileleri için unutulmaz bir gece oldu. Batman’da kayıtlı 940 çölyak hastası ve ailelerini bir araya getiren Belediye Eşbaşkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Demir Sevim, belediye meclis üyeleri de katıldı. Batman Belediyesi’nin dezavantajlı guruplar ve özellikle de çocuklar konusunda özel bir duyarlığa sahip olduğunu belirten Eşbaşkan Gülistan Sönük, “Çölyak hastaları, glüten içermeyen gıdaları bulmakta zorluk çekiyorlar. Özellikle tatlı ürünlerinden mahrum kalmaları, sosyal yaşamlarını ve beslenme alışkanlıklarını olumsuz etkiliyor. Biz de bu eksikliği gidermek ve çölyak hastalarına destek olmak amacıyla glütensiz cafe ve fırını hizmete açtık. Bugün sizleri burada görmekten, sizlerle bu şenlikte bir araya gelmiş olmaktan büyük keyif ve mutluluk duyuyoruz. Bu tür etkinliklerimiz ileriki zamanlarda da sürecek” dedi. Eşbaşkan Yeşil Işık ise, Batman Belediyesi olarak çölyak hastalarının yanlarında olduklarını ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Işık, “Glütensiz Cafe ve Fırında çölyak hastalarının güvenle tüketebileceği birçok temel gıda ürünü, tatlılar ve içecekler sunuyoruz. Bu tür mekanlarla, çölyak hastalarımızın sosyal yaşamlarına da katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bugün de bu amaç doğrultusunda düzenlediğimiz etkinlikte, çocuklarımızın ve ailelerinin yüzündeki mutluluğu görmek bizim için en büyük ödül” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.