BELEDİYEDE KADIN MEMURLARA YENİ HAKLAR TANINDI

BELEDİYEDE KADIN MEMURLARA YENİ HAKLAR TANINDI

Yaşam Yayın: 07 Temmuz 2024 - Pazar - Güncelleme: 07.07.2024 17:11:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
Belediye ile Tüm Bel Sen arasında yapılan toplu iş sözleşmesinde memur çalışanlara; ikramiye, izin, ulaşım ve sağlık alanında mali ve sosyal haklar tanınırken kadın memurlara önemli ve anlamlı haklar tanındı. Yapılan sözleşmede belediye çalışanlarının alkol, kumar ve benzeri alışkanlıkları bulunanlar ile aile içi şiddet uyguladığı tespit edilen memurların sözleşme hükümlerinde yer alan mali ve sosyal yardımlardan elde edecekleri hakları ellerinden alınarak, eşine ödenmesi kararlaştırıldı. Toplu İş Sözleşmesi ile 21 Mart Newroz Bayramı’nda bütün çalışanlara ücretli izin verilirken, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Hayır Gününde kadın çalışanlar izinli sayılacak. 
Kadın çalışanlara talebi doğrultusunda HPV aşısı kurum tarafından yapılırken yine kadın çalışanlara her ay bir gün regl izni verilecek. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde ve 10-16 Mayıs Engelliler Haftasının ilk iş gününde engelli çalışanlar bir gün izinli sayılacak. Kadın çalışanlara her 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde ve tüm çalışan memurlara 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, 21 Mart Newroz Bayramı, Ramazan ve Kurban Bayramlarında net 7 bin 500 TL ikramiye verilecek.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.