“BELEDİYE BORÇ BATAĞINDA BIRAKILDI”

“BELEDİYE BORÇ BATAĞINDA BIRAKILDI”

Yaşam Yayın: 11 Haziran 2024 - Salı - Güncelleme: 11.06.2024 17:15:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti'den seçilen Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tuğyıldız, Çiğdem Demir, DEM Parti ve DBP il Eşbaşkanlarının katılımıyla basın mensuplarıyla  bir araya geldi. Seçildikten bu yana ilk kez Batman'daki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla  bir araya gelen  Eşbaşkan Sönük, konuşmasını Kürtçe ve Türkçe yaptı.

''BELEDİYE TALAN EDİLMİŞ''

Kayyum döneminde yaşanan harcamalarla büyük bir enkaz ve talanla karşılaştıklarını belirten DEM'li Belediye Başkanı Gülistan Sönük, “Belediye kasasından harcanan her kuruş gencimizin, kadınlarınızın ve vatandaşımızın cebinden harcanan paralardır. Bu sadece Batman Belediyesinde yaşanan bir olay değildir. Bu talan kayyum atanan tüm Belediyelerde yaşanan bir olaydır. Bilerek ve isteyerek kendilerinden sonra gelen yönetime bir enkaz devredilmek istenmiş. Bunun en açık  göstergeleri de milyarlarca bırakılan borç, hurda haline getirilmiş araçlar ve Belediye ye ait para eden her şey yandaşlarına peşkeş çekilmesinden bellidir.  Belediyemizin  öz kaynaklarından elde edilen bir kaç kuruş ve kısıtlı imkanlarla memleketimize hizmet etmeye çalışacağız. Bu talan  ve usulsüzlüklerinde peşini bırakmayacağız” dedi.

“ESNAFA OLAN BORCUMUZUN ARKASINDAYIZ”

Belediyenin borç batağında bırakıldığını belirten Sönük, '' Batman Belediyesini yöneten Kayyum, tam 11 bankadan kredi kullanmış, bu krediler seçim arifesinde bile  kullandırılmış.  Merkez nüfusu 500 bin  olan Batman'da Belediyemizde yeterli sayıda hizmet aracımız yok. Mevcut araçlar da adeta hurda haline getirilmiş durumda. Hepsine büyük bakımlar gerekiyor, bu da büyük bir maliyet.  En büyük sıkıntıyı da ulaşımda yaşamaktayız. Toplu taşıma araçlarımız bu ağır yükü kaldıramaz halde. Batman bu durumdayken Kayyum Belediyesi onlarca kuruma araç hibe etmiş.  Onlarca araç hurdaya dönüştürülürken Batman Belediyesine ait ekmek fabrikası ve asfalt plenti bakımsızlıktan iş yapamaz hale getirilmiş. Yine seçime 2 gün kala spor malzemesi ve 500 adet futbol topunun alımı yapılmış, depolarda hiç bir malzeme ve tek bir top dahi yok. Peki bu malzemeler nereye gitti, buna bir açıklık getiren de yok.  Batman'daki esnaflara borçlu olan Belediye adeta uçan kuşlara dahi borçlanmış bir halde. Esnafımıza olan borcumuzun arkasındayız. Yapılan usulsüz harcama ve alımlar Belediyeyi hizmet veremez hale getirmiştir'' ifadelerini kullandı. Başkan Yardımcılarıyla gazetecilerin sorularını da cevaplayan Belediye Başkanı Gülistan Sönük, hizmet alanlarının geniş olduğunu hatırlatarak, kentin her alanına hizmet götürmenin çabasında olduklarını ifade etti.

''EŞBAŞKAN OLAYINI GENEL MERKEZ ÇÖZECEK''

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Basın mensuplarıyla ilk kez bir araya gelen Başkan Sönük; Eşbaşkan konusuna da açıklık getirdi. Batman Belediye Başkanı Gülistan Sönük, “Yerelde çözülemeyen Eşbaşkanlık sorunumuz Partimizin  Genel Merkezi yetkililerinin  gündemindedir. Genel merkezimiz en kısa zamanda bu soruna bir çözüm bularak Eşbaşkanımızı  belirleyecek” diye konuştu.

#
Ek Fotoğraflar
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.