Bayındır, "Kısa sürede iyi işler yapacağız"

DEM Parti Batman Milletvekili ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Batman Belediyesi’ni ziyaret etti.

Yaşam Yayın: 21 Ekim 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 21.10.2024 23:32:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Bayındır, toplumun yerel siyasetten umut ve beklentileri olduğunu belirterek, "Belediye Eş Başkanlarımız, yerel yönetimlerimiz büyük bir deneyim ve tecrübeye sahipler. Bu deneyim ve tecrübelerle kısa sürede hem Batman’da hem siyasetimiz adına iyi işler yapacağız” dedi. DEM Parti Batman Milletvekili ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DEM Parti İl Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mustafa Mesut Tekik, DBP il ve ilçe Eşbaşkanları ile birlikte Batman Belediyesi’ni ziyaret etti. Bayındır ve beraberindekileri Beyediye Eşbaşkanı Yeşil ışık ve belediye meclis üyeleri karşıladı. Başkanlık makamında gerçekleşen görüşmede, Eş Genel Başkan Bayındır, Batman belediyesi’nin çalışmaları hakkında Eşbaşkan Işık’tan bilgi aldı.

‘Kayyımlar büyük tahribatlar bıraktı’

DBP Eş Genel Başkanı Bayındır, zor ve sıkıntılı bir seçim sürecinin yaşandığını belirterek, “Seçim sürecinde Batman’da otoriterler ve kötü niyetliler tarafından kimi mesajlar verilmek istendi. Tüm bu kötü niyetli oyunlara rağmen elde ettiğiniz başarıdan ötürü sizleri kutluyor ve hayırlı olsun diyoruz. Bu yüzden hem yaptıklarınız hem de başarınız Batman halkı için gerçekten çok değerlidir. Toplumun yerel siyasetten umut ve beklentileri vardır. Dolayısıyla atılan her adım, her konuşma ve ilişki toplum içinde etki ediyor. Belediyelerimizin çalışmaları genel mücadelemiz için de çok mühimdir. Bizler de çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bilindiği üzere kayyımlar tarafından her yönden büyük tahribatlar bırakıldı. Hem yerel yönetimlerimizde hem de siyasetimiz önünde her zaman engeller vardı. Yıllardır süren bu engelleri siyasetimiz tanımadı. Yol arkadaşlarımız bu engelleri gördü, atlattı ve tanımadı” diye konuştu.

‘Halkımızın umut ve beklentileri adım adım pratiğe dökülüyor’

Sürecin getirdiği zorluklara da değinen Keskin Bayındır, “Yerel seçimlerin üzerinden 6 ay geçti ve tüm il, ilçe, belde ve büyükşehirlerimizde belediyelerimizin ortaya koydu işleri kutluyoruz. Çalışmalar gün be gün olumlu bir şekilde sonuçlanıyor. Halkımızın umut ve beklentileri gün be gün, adım adım pratiğe dökülüyor. Doğrudur, hem mücadele hem saldırılar hem yaşanan sıkıntılar beraberinde büyük sorunları da getiriyor. Ama biz umutluyuz, belediye eş başkanlarımız, yerel yönetimlerimiz büyük bir deneyim ve tecrübeye sahipler. Bu deneyim ve tecrübelerle kısa sürede hem Batman’da hem siyasetimiz adına iyi işler yapacağız. Gün be gün belediyelerimizin çalışmaları güçlenecektir. Bu sebepten çalışmalarınızı kutluyor ve size başarılar diliyoruz” ifadelerinde bulundu.

‘Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz’

Batman’ın kozmopolit bir yapıya sahip olduğuna dikkat çeken Belediye Eşbaşkanı Yeşil Işık ise, ‘’90’lı yıllardan bu yana büyük bir göç alıyor ve şehir büyüdükçe sorunları da büyüyor. Şu an Batman’ın en büyük sorunu altyapı sorunu fakat kayyumun bize bırakmış olduğu borçlardan kaynaklı bazı konularda eksikliklerimiz oluyor. Tabi ki yaratılan kayyım tahribatı ve bırakılan devasa borçlar büyük sıkıntılara yol açıyor, ama biz bunları aşacağız, bunu aşacak güçteyiz. Birçok mahallede altyapı çalışmalarına başladık ve çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz’’ dedi.

‘Hedefimiz üreten bir belediyecilik’

Siyaset ve belediye ve hizmetlerinin birbiriyle ilişkili olduğunu belirten Işık, ‘’Kayyumun yanlış politikaları nedeniyle geçen yıl yaşanan sel felaketinde yurttaşlarımız hayatlarını kaybettiler. Parti olarak kayyumun politikalarını eleştirmemiz bile bize ağır yükler bindirdi. Zorluklar yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz. Ancak halkımız hizmetin en iyisini hak ediyor. Çalışmalarımız sürüyor. Tek hedefimiz tüketici değil üretici bir belediyecilik anlayışıdır’’ ifadelerini kullandı. Görüşmenin sonunda Eşbaşkan Yeşil Işık, Keskin Bayındır’a Batman’ı simgeleyen bir ‘atbaşı’ figürü hediye etti. Daha sonra Eş Genel Başkan Bayındır ve beraberindekiler Eşbaşkan Yeşil Işık ile birlikte Batman Belediyesi Halk Lokantası'nı ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.