Batmanlı Mucit Mehmet Şen,''Türkiye'nin iç ve dış borcunu 5 yılda bitirebilirim''

Dünyadaki tüm profesörlere yaratıcılık dersleri vermek istediğini söyleyen Batmanlı Mucit Mehmet Sadık Şen, üzerinde uzun zamandan beri çalıştığı ve hayata geçirmek istediği buluşları Batmanlı hemşerileriyle paylaşmak istedi.

Yaşam Yayın: 04 Eylül 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 04.09.2024 10:41:00
Editör -
Okuma Süresi: 10 dk.
Google News

Dünyadaki tüm profesörlere yaratıcılık dersleri vermek istediğini söyleyen Batmanlı Mucit Mehmet Sadık Şen, üzerinde uzun zamandan beri çalıştığı ve hayata geçirmek istediği buluşları Batmanlı hemşerileriyle paylaşmak istedi. Gazetemizin sütunlarını bugün kendisine ayırdık. Şen'in kendi kalemiyle sizleri baş başa bırakalım.

Merhabalar, ben Mehmet Sadık Şen, Endüstriyel tasarımcı ve sosyal projeler uzmanıyım. En son İstanbul da bir Belediyede Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nde çalıştım. Kamu yönetimi, gazetecilik ve iletişim okudum. Kamu hukuku yüksek lisansı tez aşamasında durdurdum. Havacılık Yönetimi okumaya devam ediyorum. Ben aslen Batman Gercüş Seyyid Bilal'liyim. Türkiye ekonomisini iç ve dış borçlarını en fazla 5 beş senede bitirip Türkiye ekonomisini artıya çıkaracak muazzam muhteşem projelerim var.

Ben mucit ve icatlara nasıl mı başladım değerli Batmanlı hemşerilerim bu dahi ve mucitlik, bizim Mardin, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Siirt, Şanlıurfa, Hakkari, Van. Bu topraklara özgü, bu illere has genetik kodlar var. Bizlerin yaşadığı bu kadim topraklarda ilk tekerlek, ilk fırın, dünyanın ilk robotu, ilk değirmeni, ilk savaş aracı mancınık, ilk araba, ilk ayakkabı, ilk kolye (boncuklu tepe ) gibi yüzlerce buluş. Ayrıca tarihin beşiği dinlerin çıkışı tüm Peygamberlerin merkezi dünyanın yeniden hayata başlaması Nuh Tufanı gibi suyundan tutun yemeğine, giyiminden konuşmasına kadar cesaretli insan ve doğa seven bu mukaddes toraklarda doğmak ve büyümek bizlerin genetiğinde elmas madeni gibi sadece farkına varmak ve bu cevher işlemekle hem dahi hem mucit olmamak imkansız.

Tesla ne diyor? İnsan imkansızın ötesine bile geçebilir diyor evet bizlerden bahsediyor. Dünyaya yeniden yön verecek aslan parçaları barışı sevgiyi medeniyeti yeniden inşa edecekler sağlıktan ziraate teknolojiden sosyal bilimlere kadar dünyaya güzellikler bırakacaklar bu topraklardan çıkacak ve çıkıyor da. Genetik kodlarımız her şeyi icat etmeye müsait. Artık eğitim sistemi okutmaktan çok uygulamalı pratik bir eğitim sistemine dönmeli, ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi İsmek Eğitim Kurumlarının pratik uygulama merkezini araştırdım, gelişmesine katkı sağlamak için tez çalışmasında yer aldım. Marmara Üniveritesi'nde kabul gördü bu çalışama. Ben icat atölyesi derken aslında devasa bir dahi kompleksinden bahsediyorum. Bu kompleks dünyanın ilk dahi üniversitesi olacak. Evet, çocukken hep farklı düşünürdüm, her zaman da yalnız kalırdım her konuda maalesef. Rehber hocalara çok büyük görev düşüyor bu konuda.

Değerli bir hocam ki, dünyaca tanınan ama nefsine yenildiği ismini yazmıyorum. 30'lu yaşlarımda anladı benim deli zır deli olduğumu dahi ve mucit olduğumu ispatladı ve bana bu hayatta çok zor bir sürece gireceğimi insanların seni anlamayacağını sana hatta zorluk çıkaracağını söyledi ama o da destek çıkmadı dedim ya nefis. Rahmetle andığım Josef Habib Gerez hocam Türkiye'yi 33 ülkede temsil etmiş 50’ye yakın kitap yazmış ressam şair heykel traş. Benim dahi olduğumu ispatlayan kainatı yırtan bakışlarımın olduğunu birlikte keşfettik. Evet, her şey görmek ve tefekkür etmekle başlar. Gerisi nasıl yapılacağını bilme metoduna kalmış. İcatların temeli görmektir. Olmayanı oldurma şekline koyup, zihindekini reel gerçek dünyaya entegre etmek işlevsellik katmak ortaya çıkarmaktır.

22 Yaşımda Eminönü Belediyesinde rahmetle andığım değerli başkan Lütfü Kibiroğlu ile Belediye nedir ne iş yapar strteji nedir toplam kalite derken fabrikalara farklı sektörlere iletişim motivasyon eğitimlerinin organizasyonlarında buldum kendimi herkes para kazanırken ben farklı ne öğrenebilir ve belediye ve özel sektör sıkıntılarını nasıl hallederiz diye kafa yormaya başladım. Mevki makamım yoktu ama alanında bir numara olan insanlarla tanışmak nasıl düşündüklerini düşünmem ülkeye insanlara toplumun her kesimine nasıl faydalı olacağıma hep araştırdım, okudum, düşündüm.

Arkadaşlarım ciddi görevlere geldiler. Akrabalarım öyle Bakan danışmanları, belediye başkanları, parti il başkanları, hakim, savcı, Kaymakam, emniyet, askeri alanda üst seviyelere gelirken ben ise 44 yaşında bekar, 25 yılını fuarlara, teknolojiye ekonomi nasıl şahlanıra harcadım. Metafizik, duru görü derken inanç konusunda alaylı üst seviye alanında bir numara olanlardan dersler almaya başladım ki akrabalarım Türkiye'de en üst makamdalar. Evet, ben yok edici dahi mucit Mehmet Sadık Şen icatlarımı anlatmaya başlayayım artık. Her icadın bir hikayesi var unutmayın bilgi yoksa araştırma yoksa kuru fikir ne işe yarasın.

Bir insanın o alanda mükemmeli yakalaması için o işte en az 10 bin saat çalışmış olması gerekir derler biz 30 bini devirdik herhalde. Değerli devlet büyüklerim, değerli vekillerim iş adamlarımız ve Belediye Başkanlarımız. Öncelikle deli dahi mucit olduğumu ispatlamamı istiyorsanız önce alan verin yap ta görelim deyin ki yapalım. İcatlarım için kariyer sapması hayatımın akışını değiştirdim düzenli yaşamımı bırakıp belediyeden istifa ettim. Yatırımcılarla görüşmeye hazırım artık.

Haydi trilyon dolarlık icatlarımı anlatmaya başlayalım.

Trilyon dolarlık, insanlık için icatlarım;

1-İntihar kiti; bu kit ayrıca beyin kanamasını ve kalp krizini de engelliyor.

2- Böbrek kiti (Dünyada 500 milyon insan böbrek hastası korkunç bir rakam savaş çıksa bu kadar insan ölmez, hasta olmaz hele diyaliz olayı hiç bahsetmeyelim. İcadımız böbrek neden hasta olsun? Bu kit böbreğin hastalanmasını engelliyor.)

3-Dünyadaki tüm tarım aletleri traktör biçerdöver v.s. yok eden icadım. (Traktör ve tarım aletleri torağa faydalı solucan ve hayvanlara zarar verdiği gibi mazota benzine hiç gerek kalmadan dünyanın her yerinde geçerli trilyon dolarlık icat.)

4- Her yıl gölde, denizde insanlarımız boğuluyor. Bunu ortadan kaldıracak yüzde yüz kesin icadım! (Bu icat küçük aparatlardan oluşuyor. Her yıl dünyada gayri resmi 500 bin insan boğuluyor. Dünyada her sene kaç milyon insan yüzüyor site havuzlarında, otellerde, villalarda?

5- Dünyanın ilk acil hastanesi en geç 3 saat içinde devreye giriyor. (Evet, adı acil ama savaşta, afette, depremde, pandemide devreye girecek.)

6- Dünyadaki tüm kameraları çöp eden icat! (Dünyada kameraların üç özelliği var. Bir görmek, iki ses almak, üç gece görüşü bu kadar. Benim yaptığım kamera ki değil başka bir cihaz ayrıca görüntü ve sinyal bozucu değil hatta açılamıyor.)

7- Dünyadaki tüm taraftarların almak zorunda kalacağı teknolojik icat! (Dünyada sadece futbolda 1752 milyon takım var, en çok taraftarı olan Real Mardin pardon Real Madrid 252 milyon taraftarın talebi olacak.)

8- Dünyanın ilk dans ayakkabısı! (Bu balerin ayakkabısı değil, apartmanlarda yaşayan yani bir nevi hapishanede olan çocuklarımız kreşler, okullar, dershaneler v.s. yeğenlerim en üst katta İstanbul'da tepinirken alt komşum polis ve annesi hasta düşünün uyku uyuyabilirler mi, hemen enerji nasıl boşaltılır ve eğlence nasıl olur derken bu icat böyle ortaya çıktı. Dünyada o kadar çocuk var ki.)

9- Dünyanın ilk makam aracı! (Marka ismi vermeyelim. Normal arabaları alıp çelik kurşun geçirmez zırh giydirip içini vıpi dizayn ederek devlet yöneticileri, iş adamları, bürokratlar korunacak. Öyle mi suikastler çağına girdik. Arabalar artık güvenli değil.)

10- Dünyanın ilk suikast engelleyicileri! (Ben saha araştırmacı olarak çalışırken aklıma suikastler nasıl engellenir diye düşünmeye başlamıştım. Aslında suikast diye bir şey yok. Size suikast etmek isteyenlerin etrafınızdakileri satın almaları ile sizi imha etmeleri bu kadar.)

11- Dünyadaki perdeler, stor zebralar iptal eden çöp eden icadım!

12- Dünyanın ilk engelli parkı!

13- Araba tekerleği patladığında ya da yırtıldığında araba 200 kilometre hızla da gitse arabalar, tırlar takla atmıyor. Kaza olmuyor, araba ve içindekiler zarar görmüyor icadım!

14- Savaş teknolojilerine girmeden ki bir ülkede orman biterse her şey biter. Orman yangınlarını yüzde yüz çözen icadım!

15- Yüce Rabbim, bizlere tez iman oyunu icadımı ortaya çıkarmayı nasip etsin. Allah iyilerle beraberdir. Saygılarımla. (Bu icatta her gün 5 saat oyun oynuyorsunuz, hem imanınızı kurtarıyorsunuz, hem de her eve asgari ücret parası bedava veriyoruz.)

Ben yarınları çalınan işsiz mezunlarla dolu ülkemde, boşanmalar arttı, intiharlar arttı, cezaevleri arttı, hastalıklar arttı. Yangınlar, depremler arttı. Ben Allah'ın izniyle bölgemiz milletvekilleri, iş insanları, bürokratları ve girişimcilerimizin buluş ve icatlarımıza destek vereceklerinden eminim.

Bölgemiz ve ülkemizin istihdamına değer katmak hepimizin görevi. Batman'da yeni buluş ve icatlarla üreten bir Batman olma dileğiyle, güzel günler diliyorum.

msadiksen@gmail.com.tr

Instagram : mehmetsadiks

0 541 3976235

Ek Fotoğraflar
Yorumlar (3)
Halil Serin
06.09.2024 10:31
Helak olsun kardeşime , sahib çıkın bu gençe.
Behram küçükali
06.09.2024 10:12
Bu söyledikleriniz ki proje diyorsunuz, çok ciddi ve heyecan verici çalışmalar.bunları herhangi bir yetkililerle mesela tübitakla görüşüp onay aldınız mı yoksa kafamda şöyle bir projem var diyip ortaya attığınız fikirlermi. İnşallah ciddi ve mantıklıdır.
Yusuf
06.09.2024 09:50
Böyle bişey olurmu bilmem ama inşallah öyle bir dünya olur . Havaların gerçekleşmesi dileğiyle ..
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.