BATMANIN SARI GELİNİ

Batman'ın var eden kara altın petrolden sonra ovada yetişen Ayçiçekler de artık kentin sembolü olma yolunda. Trakya’yı aratmayan görüntüler sunarken, ortaya çıkan görüntüler hayran bırakıyor.

Yaşam Yayın: 02 Eylül 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 02.09.2024 14:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman ovasında ekimi gittikçe yaygınlaşan ayçiçek tarlaları muhteşem görselliği ile kartpostallık görüntüler oluşturdu. Her hafta Batman ve ilçelerini karış karış gezip tanıtan Batmanın uluslararası ödüllü fotoğraf sanatçısı Orhan Kartal bu hafta Batman’da gözde mekân olan Ayçiçek tarlasını kadrajına alarak kartpostallık görüntüler çekti. Doğanın sarı gelini, eşsiz güzellikleriyle tabiat harikası olan Ayçiçek tarlası, doğal stüdyo manzarası oluşturuyor. Fotoğrafı bir hobi olarak çeken ve Batmanın tanıtımına katkı sağlayan Batman İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Şefi Fotoğraf sanatçısı Kartal,  Geçtiğimiz yıl Batman valisi Ekrem Canalp sürekli aynı ürünü eken çiftçilere alternatif ikinci ürün ekimi için 'Batman İlinde Yağlı Tohumlu Bitkilerin Üretiminin Yaygınlaştırılması' çalıştayı sonrasında farklı ikinci ürün ekimi için çiftçileri ayçiçek ekimine teşvik etmişti. İl Özel İdaresinin destekleriyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Batman merkeze bağlı köyler ve Beşiri ilçesine bağlı köylerde Ayçiçek tarlaları oluşturuldu bende bu güzel kareleri ölümsüzleştirmek istedim. Memleketimizde böyle alanların olması  her açıdan güzellikler sunuyor dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.