BATMAN’I YÜZMEDE GURURLA TEMSİL ETTİLER

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün faaliyet programında yer alan ANALİG (Anadolu Yıldızlar Ligi) yüzme yarışmaları Şanlıurfa’da tamamlandı.

Spor Yayın: 30 Temmuz 2025 - Çarşamba - Güncelleme: 30.07.2025 11:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman’ın yanı sıra 9 ilden yüzme sporcusu katılım sağladı. Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yüzme antrenörü Mahsum Özdemir gözetiminde müsabakalara katılım sağlayan 8 sporcu Batman’ı gururla temsil etti. Sporcular Batman'ı yüzme müsabakalarında kurbağa, sırt üstü, serbest ve kelebek stillerinde temsil ettiler. Yüzme branşında Batman’ın bütün kulvarlarda temsil edilmesi için gereken bütün alt yapı çalışmalarını yaptıklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, 7-15 yaş arasındaki çocuklar için yüzme kurslarının devam ettiğini söyledi. İl Müdürü Özperk; “Yüzme kursları, bireylere hem hayati bir beceri kazandırır hem de fiziksel ve ruhsal gelişimlerine büyük katkı sağlar. Özellikle çocuklar ve gençler için erken yaşta yüzme öğrenmek, güvenli bir yaşam ve sağlıklı bir gelecek için oldukça önemlidir. Özellikle çocuklar ve gençler için yüzme bilmek, suya düşme ya da boğulma gibi tehlikeli durumlarda hayatta kalma şansını artırır. Kendi canını koruyabilmenin yanı sıra başkasına yardım edebilme becerisi kazandırır” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.