BATMAN'DA EV KİRALARI UÇUYOR

Batman'da aylar öncesi başlayan ev kiralarının yükselişi hız kesmeden devam ediyor. Özellikle 6 Şubat depremleri ve ekonomik krizden sonra ev kiraları katlanıyor.

Yaşam Yayın: 24 Temmuz 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 24.07.2024 14:24:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

KİRALAR 10 VE 30 BİN ARASI

Merkez nüfusu 500 bin olan Batman'da ev ve dükkan kiraları gün geçtikçe artıyor. Kentin Meydan mahallesi, Kısmet, Şirinevler, Cumhuriyet, Pınarbaşı, Kültür, Emekli TOKİ, Hasankeyf yolundaki Tilmiz mevkiinde bulunan mevkide ev kiraları 10 bin liradan başlarken Gültepe, Çamlıtepe, GAP ve Belde mahallelerinde ise daire fiyatları 25 ila 30 bin lira arasında değişiyor. Kiralık daire bulamayan  vatandaşlar, yüksek fiyatlara adeta isyan ediyor. Batman'da kiralık daire bulmanın giderek zorlaştığını belirten vatandaşlar, ev sahipleri ve emlakçıları suçladı. Batman genelinde kiraların fahiş seviyelere ulaştığını belirten vatandaşlar, yetkililerin acilen duruma el atmalarını istedi. Kent merkezinde kiralık daire bulmak her gün daha zor hale gelirken fahiş fiyat artışları ev  sahiplerinin talepleri kiracıları daha da zor durumda bırakıyor. Ara zamlar, tahliye tehdidi ve yüksek depozito talepleri kiracıların kabusu haline geldi. Batman'da kiralık evler son dönemlerde fahiş fiyatlarla karşı karşıya. Yaşananlar ev sahibi-kiracı ilişkilerinde de gerginliğe yol açarken kiralık ev bulamayan vatandaşlar, ev sahiplerinin talepleriyle de boğuşmak zorunda kalıyor. SSK dökümü yüksek orandaki depozito ve peşin kiralarda istenen talepler arasında.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.