Batmanda atletizm analig rüzgarı esti
Batmanda Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Analig (Anadolu Yıldızlar Ligi) yıldız kız-erkek atletizm şampiyonası sona erdi.
Atletizm pistinde düzenlenen çok kapsamlı yarışmada 10 ilden yaklaşık 200 sporcu 100 metre engelli, gülle atma, 800 metre, uzun atlama, 5x80 metre bayrak yarışı gibi birçok kategoride mücadele etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü Halil Eren’in özel olarak yakından ilgilendiği yarışmalarda, katılım sağlayan iller, Batman’a tam puan vererek muhteşem bir ortamda yarıştıklarını ifade ettiler. Yarışma sonunda yıldız kız ve erkeklerde ilk 6 sırayı alan iller yarı finallere katılmaya hak kazandılar.
“ORGANİZASYON KENTİ OLACAĞIZ”
Birçok branşta olduğu gibi Yıldız kız ve erkek atletizm ligini Batman’a aldıkları için mutlu olduklarını ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, organizasyon kenti olmaya devam edeceklerini söyledi. Çeyrek final, yarı final ve finallere tüm branşlarda talipli olduklarını belirten Eren, Federasyon ve Genel Müdürlükler nezrinde girişimlerinin sürdüğünü söyledi. İl Müdürü Halil Eren; “Batman olarak 2018 yılındaki tüm Okul Sporları ve Analig müsabakalarına talipliyiz. Tecrübeli ekibimizle bu işin üstesinden rahatlıkla geliyoruz. Spora, gençliğe ve Batman’a katkı sunmak için çalışmaya aralıksız devam edeceğiz” diye konuştu. YILDIZ ERKEKLERDE 1.Şırnak, 2. Gaziantep, 3. Diyarbakır, 4.Siirt, 5.Adıyaman, 6.Hakkâri, 7.Şanlıurfa, 8.Batman,9.Mardin, 10. Kilis olurken,YILDIZ KIZLARDA ise 1.Gaziantep, 2.Kilis, 3.Batman, 4. Şanlıurfa, 5.Adıyaman, 6.Siirt, 7.Şırnak,8.Diyarbakır, 9.Mardin, 10. Hakkâri oldu.