Batman’da 10 Kasım Anması

Cumhuriyetin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 87’nci yıl dönümünde Batman’da düzenlenen törenlerle anıldı.

Yaşam Yayın: 10 Kasım 2025 - Pazartesi - Güncelleme: 10.11.2025 19:47:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

ÇELENK SUNMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı, Valilik bahçesinde Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk sunma töreniyle başladı. Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin anıta bırakılmasının ardından saat 09.05’te sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma töreninin ardından anma programı, Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda Batman Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan etkinlikle sürdü. Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı, öğrenciler tarafından Atatürk’e ithafen şiirler okundu. Batman Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından oratoryo gösterisi sunulurken, Batman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de Atatürk’ün sevdiği türkülere yer verdi. Duygulu anların yaşandığı program, 10 Kasım kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu. Anma programına, Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Koç, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Barış Arıduru, vali yardımcıları, kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, muhtarlar, gaziler, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.