“BATMAN ÜLKENİN EN TEMİZ İLK ÜÇ ŞEHRİ İÇİNDE”

“BATMAN ÜLKENİN EN TEMİZ İLK ÜÇ ŞEHRİ İÇİNDE”

Yaşam Yayın: 10 Eylül 2024 - Salı - Güncelleme: 10.09.2024 14:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Batman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, öfke kontrolü, iş güvenliği, çevre ve temizlik konularında eğitim çalışmalarına başladı. Eğitim seminerinde konuşan Belediye Eşbaşkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, “Batman’ın Türkiye’nin temiz kent sıralamasında ilk 3 şehir içerisinde yer alması temizlik personelinin özverili çalışmasıyla gerçekleşmiştir” dedi. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 5 gün sürecek olan eğitim çalışmalarının ilki Batman Belediyesi Konferans Salonu’nda başladı. “Öfke kontrolü, İş Güvenliği, Çevre ve Temizlik” gibi konuları kapsayan eğitimlerin ilkinde Eşbaşkanlar Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tuğyıldız, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı çalışanların katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye’deki 81 il içerisinde Batman’ın temizlik sıralamasında ilk 3 şehir içerisinde olmasının temizlik personelinin özverili çalışmasıyla gerçekleştiğini ifade eden Belediye Eşbaşkanı Gülistan Sönük, “Öncelikle emeğinize sağlık. Ancak biz kadim bir halkın mensupları olduğumuz için ne yaparsak yapalım kendimizi eksik hissedeceğiz. Ailelerimiz bu şehir için çok acılar çekti ve bu şehre çok emek verdi. Hepimiz bu halka borçluyuz. Temizlik personeli arkadaşlarımız işleri gereği halkla diyalog içerisindeler. Siyasi geleneğimize uygun bir şekilde halka karşı mütevazı ve alçakgönüllü davranmalıyız. Bunu bir iş olarak görmek yerine acının her türlüsünü çeken bir halkın, hizmetin en iyisine layık olduğunun bilinciyle hareket etmeliyiz” dedi.

“BİZ MESAİ ARKADAŞI DEĞİL YOL ARKADAŞIYIZ”

“Bu şehrin temizliğini kendimize dert etmeli ve bunu kolektif bir şekilde yapmalıyız diyen Eşbaşkan Sönük, “Bir anne kapısının önüne çıktığı zaman evinin önünü temiz görmeli, bir çocuk okula giderken temiz sokaklardan yürümeli. Çünkü biz mesai arkadaşı değil yol arkadaşıyız. Şehrin temizliği, şehrin savunmasıdır ve temizlik sağlıkla doğrudan ilişkilidir. Ailelerimizin temiz ve sağlıklı yaşayabilmesi için elimizden gelen her türlü çabayı göstermeli ve bu bilinçle hareket etmeliyiz. Kentin temizliğinde çok büyük emekleriniz var ve bu emek için hepinize tek tek teşekkür ediyorum” sözleriyle temizlik işleri personelinin gerçekleştirmiş olduğu özverili çalışmaya dikkat çekti. Bizim yönetim anlayışımız kayyumun ve sistemin yönetim anlayışından tamamen farklıdır diyen Eşbaşkan Yeşil Işık ise, “Burada çalışan herkesin bir işi yaparken öncelikle neden ve kim için yaptığını bilmesi gerekir. Yaptığımız işin kendimize, ailemize, toplumumuza nasıl bir faydası olduğunu düşünerek hareket etmeliyiz. Demokratik ekolojik felsefeyi önce içimizde oturtup daha sonra yaptığımız işe yansıtmamız lazım. Sadece bir sokağı temizlemek yerine bu halk için neler yapabileceğimizi düşünmeliyiz ve bu şekilde hareket etmeliyiz. Bu topluma bu şehre neler katabileceğimizi düşünmeli ve bu doğrultuda hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.