“BATMAN PİLOT KENT OLARAK HEDEF ALINIYOR”

“BATMAN PİLOT KENT OLARAK HEDEF ALINIYOR”

Yaşam Yayın: 10 Ağustos 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 10.08.2024 18:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Hafta sonu Batman'a gelen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Batman’da sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi. Petrol İş Batman Şube binasında yapılan buluşmaya çok sayıda STÖ temsilcisi katıldı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan, “Dünyada büyük bir adaletsizlik ve eşitsizlik yaşanmakta. Dolayısıyla bu adaletsizlik, eşitsizlik biz Kürtlerin de sorunudur. Bizim mücadelemiz dil ve kimlik olduğu kadar bu vahşi kapitalizmin yarattığı adaletsizliğe ve eşitsizliğe karşıdır. Dünyada hiçbir dönem olmadığı kadar bir kutuplaşma var” dedi.

“SOKAKLARDA OLACAĞIZ”

Petrol-İş Konferansa salonunda Sivil Toplum örgütleriyle bir araya gelen Bakırhan, Batman’daki iktidar politikalarına da değinerek, "Batman niye önemli? Batman bu düşmanlığın, özel politikaların uygulamaları pilot kenti olarak seçilmiş bir kenttir. Geçmişte bize karşı cinayetleri işleyen bir geleneği burada örgütlemeye çalışıyorlar. Neredeyse bizim ön seçimimize kadar, belediye seçimimize karışacak kadar pervasız olan, dün kardeşimizi, yoldaşımızı yok etmek isteyen bunun için çabalayan, bu konuda binlerce pratiği olan bir anlayışı Êlih’te örgütlemeye çalışıyorlar. İstiyorlar Êlih kimliğinden, Edip Solmaz’ların yarattığı gelenekten uzaklaşsın. Kenti kendi iç sorunları, eksiklikleri, yetmezlikleri ile uğraştırsın. Uyuşturucunun 9 yaşına kadar düşmesinin sebebini siz sadece 3-5 torbacı olarak mı görüyorsunuz? Yerel yönetimlerimiz halkımızla birlikte bu sistemle sokakta mücadele edecek. Gençlerimiz geçmişte olduğu gibi bu işleri mahallemize bulaştıran bu torbacıları ve onları oraya sürükleyen sahipleriyle sokağında mücadele edecek.  Küçük sebeplerden dolayı kırılanı, bize mesafe koyanı, tekrar kapsayacağız. Her birimiz kendi cephemizden ve çeperimizden bu meselenin demokratik yollarla çözülmesi için mücadele ediyoruz. Bu dönem bizim bireysel çıkarlarımızı tartışacağımız bir dönem değil. Varlık ve yokluk mücadelesini yürütüyoruz. Ya hep beraber yok olacağız ya boyun eğdirecekler ya da hep beraber güçlü bir şekilde örgütleneceğiz ve güçleneceğiz. 31 Mart’ta kayyım anlayışına, oyunlarına, baskılarına bizim eksiklerimize rağmen sistemi boşa çıkarmıştır. Şimdi bu özel savaş politikalarını hep birlikte boşa çıkaracağız” dedi. Seçilen Belediye Eşbaşkanlarının sokakta, halkın içerisinde olması gerektiğine işaret eden Bakırhan, “Uyuşturucu belası ile mücadele edeceğiz. Kadınların daha fazla ekonomik ve sosyal yaşama katılmasını sağlayacağız. Gençlerin göç yollarında, nehirlerde ve denizlerde boğulmasını engelleyecek politikalar hayata geçireceğiz. Belki herkese iş ve aş veremeyeceğiz ama iktidar olduğumuz yerel yönetimlerde açıkta kimse kalmayacak. Çocuğuna süt, mama ve çocuk bezi götüremeyen aile kalmamalıdır. Belediye Eşbaşkanımız Belediye binasında değil, sokakta ve mahallelerde görevini yapacak. Bizler makam ve mevkilere seçilirken bu sözleri verdik. Hiç kimse verdiği sözden geri adım atmayacak. Vekil koltuklarına oturarak, Belediye koltuklarına oturarak, halkın yaşadığı acılara sorunlara sırtımızı dönemeyiz. Zaten dönmüyoruz ve dönmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.