Batman, depremzedeler için ‘tek ses, tek yürek’ oldu

Batman, depremzedeler için ‘tek ses, tek yürek’ oldu

Yaşam Yayın: 10 Mart 2023 - Cuma - Güncelleme: 10.03.2023 20:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman’da "Tek ses, tek yürek’’ sloganıyla depremzedelere destek amacıyla etkinlik düzenlendi.  Batman Valiliği öncülüğünde "Tek ses, tek yürek’’ sloganıyla Atatürk Parkında düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Batman Vali Yardımcısı Kadir Kılıç, ülkemizde yaşanan elim afet nedeniyle yaraların sarılması noktasında bir nebze olsun katkıda bulunmak amacıyla tüm kamu kurumları, Sivil Toplum Kuruluşları, hayırseverler vatandaşların katılımı ile iyilik buluşmasını başlattıklarını belirterek,  “Hep beraber el ele vererek, inşallah güzel bir organizasyon sağlayıp depremzede kardeşlerimize bir nebze de olsa yaraların sarılmasına katkı sağlamış oluruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu süreci el ele, yürek yüreğe, omuz omuza vererek bu zor günleri aşabilmeyi inşallah göreceğiz. Depremin ilk gününde toplanan yardımlar sırasında bir vatandaşımızın bir kuru ekmek için bir not yazarak getirip bağışlamıştı. Notta şöyle yazıyordu : ‘Elimde gelen bu kadar, hakkınızı helal edin.’ O Yüce gönüllü insanların sayesinde bu zor günler aşılacak. Az çok demeden herkesi katkı sunmaya davet ediyoruz” dedi.

“HEP BİRLİKTE BU AFETİN İZLERİNİ ATLATACAĞIZ”

“Tek ses, tek yürek” diyerek bu zorlu günlerin aşılacağına yürekten inandıklarını belirten Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp ise, “Hafızalarımıza ve kalplerimize kazınan bu felaketin izlerini silmek, yaralarını sarmak için birlik içinde birbirimize dayanak olarak, el ele vererek, kenetlenerek, 'tek ses tek yürek' diyerek bu zorlu günleri aşacağımıza yürekten inanıyoruz. Afetzedelerimizin umutla uzanan ellerini her zaman Batman olarak tutmaya devam edeceğiz. Biliyoruz ki hepimizin malumu ki acılar paylaşıldıkça ve iyilikle, merhametle hafifletilir. Ben de sizin aracılığınızla huzurlarınızda kadirşinas Batman halkına en kalbi şükranlarımı sunmak istiyorum. Esnafıyla, kurumlarıyla, STK’larıyla, iş insanlarıyla bu iyilik hareketimize öyle yoğun bir ilgi gösterdiler ki hepsine gönülden şükranlarımızı sunuyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar. İnşallah ülkece, milletçe bu zorlu günleri birlik ve beraber olmanın verdiği güçle hep birlikte atlatacağız. Hep birlikte bu felaketin izlerini silip iyileşeceğiz inşallah. Birliğimiz, dirliğimiz, beraberliğimiz daim olsun” diye konuştu. Programa Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Vali Yardımcısı Kadir Kılıç, İl Özel İdaresi yetkililerinin yanı sıra Batman’da bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar, dernek, vakıf, iş adamları, esnaf ve vatandaşlar katılım sağladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.