Avaşin Yorulmaz’dan masal gecesi

Son dönemde birçok etkinliğe imza atan Batman Yeni Sahne, Cumartesi akşamı Avaşin Yorulmaz’ın anlatacağı üç masala ev sahipliği yapacak.

Yaşam Yayın: 17 Nisan 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 17.04.2019 16:32:49
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 ‘Şevbuhêrik’ adlı masal anlatı gecesinde Pamuk Adam, Düş Kutusu ve Marangoz ile Ağaç Kadın masalları anlatılacak.  Gecede anlatılacak olan masallardan “Pamuk Adam” diğer masalların aksine kahramanın ve kurtarıcının kadın olması ile dikkat çekiyor. Pamuk Adam masalını derleyen Avaşin Yorulmaz Pamuk Adam masalındaki kurtarıcının kadın olmasının ilgisini çektiğini söyleyerek masal hakkında şu bilgiyi verdi: “ Herkesin bildiği gibi Pamuk Prenses masalında kurtarıcılar hep erkek. Oysa Pamuk Adam masalında kurtarıcı kadındır. Masal kahramanımız bir şehri ziya diye tabir edilen büyük bir yılandan kurtardıktan sonra, kralın oğlunu, kendi ailesini ve kocasını kurtarır.” Gecenin bir diğer masalı olan ‘Düş Kutusu’ insanın temel arayışları olan adalet, sevgi ve özgürlük üzerin kurulmuş.  Üzeri bilinmedik bir dilde yazılarla kaplı bir kutu tesadüfen bulan bir adam, kutunun sırrının peşine düşer. Marangoz ile Ağaç Kadın masalı konusu ve ağaçtan yapılmış bir kadın üzerine üç meslek sahibinin kavga etmesi ile dikkat çekiyor. Umudunu insanlardan kesen bir adam ıhlamur ağacından hayalindeki kadını yapar. Kadına can gelir ve kadın üzerine marangoz, terzi ve şair kavga eder.   Kadın üçü arasında tercih yapmak zorunda kalır. Batmanlı olan Avaşin Yorulmaz, Kocaeli Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümünü bitirdikten sonra Dramatik Sanatlar alanında yüksek lisans yaptı.  Heso û Nazê, Savaş ve Yaşam ve Güzel Günler Çocuklar adlı oyunları sahnelenen Avaşin Yorulmaz, çocuklar ve büyükler için masal ve tiyatro oyunları yazıyor. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.