AR-GE PANELİ İLGİ GÖRDÜ

Batman Üniversitesi tarafından organize edilen “Sanayi Ar-Ge ve İnovasyona Bakış Günleri” paneli Batı Raman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Yaşam Yayın: 18 Aralık 2018 - Salı - Güncelleme: 18.12.2018 21:48:03
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Sanayi Ar-Ge ve İnovasyona Bakış Günleri” Panelinde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Toğrul, “Sanayicilerimiz şayet Ar-Ge ve İnovasyon konusunda bir adım atmak istedikleri takdirde Üniversite olarak kendilerine her türlü desteği vermeye hazır durumdayız” dedi. İki gün süren Panele Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Toğrul, Genel Sekreter Adnan Selçuk Erginöz, Vestel Ar-Ge Merkezi Müdürü Metin Nil, Kanat Boya Ar-Ge Merkezi Müdürü Alper Kadir Kadeş, Dedaş Ar-Ge Merkezi Müdürü Sami Saraç, Batman Üniversitesi akademik ve idari personeli, öğrenciler ve davetliler katıldı. Panelin Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Toğrul, Batman Üniversitesi olarak bölgede, özellikle Mühendislik ve MYO alanında araştırma imkanı en yüksek olan üniversitelerden bir tanesiyiz. Batman Üniversitesinin derslik ve laboratuvar oranlarını göz önüne aldığımızda Türkiye’de diğer üniversitelere model olabilecek nitelikte bir yapılanma gerçekleştirdiğini söyleyebiliriz.” dedi. Batman Üniversitesi’nin kurulduğundan beri sadece fiziksel büyümeyi hedefleyen değil, Ar-Ge olanakları ile eğitim olanakları ile öğrencilerine kaliteli bir eğitim sağlamayı hedefleyen üniversiteler arasında yerini almış durumda olduğunu ifade eden Rektör Yardımcısı Toğrul, “Batman Üniversitesi olarak bu tarz etkinlikleri gün geçtikçe daha fazla sayıda yapmayı ve bunlardan yüksek verim almayı hedefliyoruz” dedi. Çok yorucu ve yoğun bir çalışmanın sonucunda 2008 yılında 5746 sayılı kanun çıkarıldığını ifade eden Genel Sekreter Erginöz, “Kanunun hazırlık döneminde Bakanlık olarak üniversiteler ile sanayicileri bir araya getirdik. Bir birlerine bakış açılarını tespit ettik ve bunlar gibi pek çok analizleri gerçekleştirerek bu kanunu hazırlandık” dedi. Vestel AR-GE Merkezi Müdürü Metin Nil, konuşmasında Vestel’in başarı hikayesini anlatarak, Ar-Ge merkezi olarak öncelik verdikleri inovasyon alanlarını açıkladı. İçinde bulundukları dönemin bir hız dönemi olduğunu belirten Vestel Ar-Ge Merkezi Müdürü Metin Nil “Önemli olan hızlı yaşanan değişimlere uygun aksiyonlar almaktır” dedi. Panelde sunum gerçekleştiren Kanat Boya Ar-Ge Merkezi Müdürü Alper Kadir Kadeş ise Kanat Boya olarak Ar-Ge’yi önemsediklerini ve bu çerçevede yatırım yaptıklarını, hedeflerinin Türkiye’de üretilmeyen ve ithal edilen boya ve benzeri ürünler üreterek ülkenin büyümesine katkı sağlamak olduğunu belirtti. DEDAŞ’ın Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 21 milyar kw saat elektrik dağıtımı gerçekleştirdiğini ifade eden DEDAŞ Ar-Ge Merkezi Müdürü Sami Saraç, Ar-Ge merkezi bulunan ilk elektrik dağıtım şirketi olduklarını ifade etti. Saraç, DEDAŞ Ar-Ge merkezi olarak kayıp kaçak alanında Ar-Ge çalışmalarını yaptıklarını, hedeflerinin kayıp-kaçakta oranında dünya standartlarını yakalamak olduğunu, yaptıkları Ar-Ge ile kayıp kaçağı-%20 oranında azalttıklarını belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.